Ce a apărut în urmă cu o zi pe fluxul de știri al Google: o știre despre câinele scrimerei Ana Maria Brînză care s-a urcat în patul familiei, cu un titlu tabloid

1 lună in urmă 4


Utilizatorii aplicației Google Discover au putut citi în ultimele ore o știre al cărei titlu sugera că, în absența sportivei aflate la o competiție sportivă, în patul familiei a apărut altcineva.


O postare a cunoscutei spadasine Ana Maria Popescu (Brînză), care a participat recent la etapa de Cupa Mondială de la Kazan, a devenit subiect cu titlu monden pe site-ul ziare.com: „Cine i-a luat locul Anei Maria Brânză în patul conjugal, când a fost plecată în Kazahstan”.


Misterul la întrebare e elucidat rapid în articol, după click-ul pe titlu: câinele familiei, un labrador pe nume Duras.


Google susține că nu încurajează titlurile înșelătoare


Lansată sub această denumire în 2018, aplicația Google Discover este instalată pe telefoanele de tip smartphone și reprezintă o selecție de știri ale unor diverse publicații.


Aplicația le permite utilizatorilor să opteze pentru tipul de conținut pe care vor să-l vadă mai des sau mai rar. În descrierea aplicației, Google anunța, printre altele, că nu va încuraja click-bait-ul, adică formulările înșelătoare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă