Cazurile de COVID-19 din focare, incluse in incidenta peste doua saptamani. Starea de alerta a fost prelungita

2 luni in urmă 4

Starea de alerta pe teritoriul Romaniei a fost prelungita de catre Guvern. O malta decizie se refera la formula de calcul a ratei de incidenta a cazurilor de COVID-19 prin includerea focarelor, care se va aplica peste doua saptamani.

"A fost prelungita (n.r. starea de alerta)", a spus Citu, dupa sedinta de Guvern. De asemenea, el a indicat ca noua formula de calcul a ratei de incidenta se va aplica peste 14 zile.

"Am cerut aceasta analiza. Nu se va aplica imediat. Ea se va aplica peste 14 zile, tocmai pentru a avea o perioada de tranzitie. Am cerut si eu aceste date. Raspunsul a fost ca aceasta este formula pe care o folosesc epidemiologii.

Ce se intampla cu voucherele de vacanta. Citu: "Cele care trebuiau emise anul acesta vor fi emise in 2022"

Nu am o problema cu acest lucru. Nu modifica foarte mult, pentru ca noi deja am vaccinat si in spitale, si in centrele de batrani, unde puteau sa apara focare si de aceea permite si aceasta perioada de 14 zile. Este doar o modificare pur statistica pentru a avea informatia aproape de realitate si este o formula pe care o folosesc toate tarile din UE, deci nu este nimic care sa ne ingrijoreze", a spus premierul.

Citu, despre scandalul de la "Apele Romane". "Nu a luat nimeni decizia de a-l concedia pe domnul respectiv in acest moment"

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat luni hotararea privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei si a masurilor pentru prevenirea raspandirii infectarii cu virusul SARS-CoV-2 aplicate pana in prezent.

Starea de alerta a fost prelungita cu inca 30 de zile.

CITESTE SI:

Riscurile pensionarii si cum le previi: Traiesti mai mult decat pensia privataPovestea trista a celui mai vechi roman din paradisul insulelor Canare. "Tata nu mi-a reprosat niciodata ceea ce s-a intamplat"Un procuror de la Sectia Speciala cere renumararea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1, castigate de Clotilde ArmandVioleta Alexandru publica o lista cu peste 50 de sporuri. Bugetari cu spor de consemn la domiciliuCrescuta cu inghetata si nu o suporta pe Simona Halep inca de mica. Povestea Soranei Cirstea, romanca care a socat tenisul mondial cu gesturile sale
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă