Cazuri noi de infectare cu Omicron în Timiș. Focar de covid la Spitalul de Copii în rândul personalului vaccinat

2 săptămâni in urmă 15

Sambata, 08 Ianuarie 2022, ora 14:00

64 citiri

Cazuri noi de infectare cu Omicron în Timiș. Focar de covid la Spitalul de Copii în rândul personalului vaccinat

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat sâmbătă, 8 ianuarie, trei noi cazuri de infectare cu tulpina Omicron, două la femei de 24 şi 49 de ani, fără istoric de călătorie, şi unul la un bărbat de 56 de ani, contact cu persoană venită din Franţa, toate cu forme uşoare care nu au necesitat internarea.

Vineri a fost confirmat primul caz de contaminare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2, în judeţ, la un tânăr de 18 ani, venit din Italia.

De asemenea, la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara a fost declarat focar activ, cu şapte angajaţi infectaţi, cu toţii vaccinaţi.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 336 cazuri noi de COVID-19, din care 53 sunt minori.

În spitale sunt internaţi 172 de bolnavi cu coronavirus şi suspecţi ai acestei patologii, iar 21 de pacienţi sunt trataţi în secţiile ATI. Nu s-a înregistrat niciun deces.

Rata de infectare a urcat la 1,46 la mie, pe judeţ, şi la 1,93 la mie, în Timişoara.

Citeste si:

Primul județ care intră în scenariul galben în valul 5 al pandemiei de coronavirus

Numărul cazurilor COVID a început să crească din nou în toată România în ultima perioadă și deja au fost confirmate peste 300 de infectări cu tulpina Omicron, mult mai contagioasă...

 ”Nu există o necesitate imediată”

Comitetul Comun de Vaccinare şi Imunizare (JCVI) din Marea Britanie nu crede că este deocamdată necesar să se administreze cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19 populaţiei de peste 65...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă