Cazul unui zbor între India și Hong Kong: Zero bolnavi la plecare, 53 de infectați la sosire

3 săptămâni in urmă 8

53 de pasageri s-au infectat cu coronavirus după un zbor din New Delhi, India, la Hong Kong. Potrivit New York Post, înainte de decolare, toți cei care au urcat în avion au prezentat teste negative realizate cu cel mult 72 de ore de îmbarcare.

Zborul, operat de Vistara Airline, a avut loc 4 aprilie. Compania nu a prezentat numărul pasagerilor, dar aeronava are 188 de locuri .

Cum Hong Kong are reguli de intrare deosebit de stricte, pasagerii sosiți din India au fost supuși unui alt test Covid-19, imediat după aterizare.

8 persoane au dat rezultate pozitive pe loc. Colegii de călătorie au fost băgați în carantină obligatorie. Ulterior, alte 45 de persoane s-au infectat.

Modul în care călătorii au contractat virusul nu a fost clarificat. Este posibil ca una sau mai multe persoane să se fi infectat între primul test și zbor și să fi dat boala și celorlalte persoane aflate la bordul avionului.

Hong Kong a reacționat imediat și niciun avion din India nu a mai putut ateriza timp de două săptămâni.

Autoritățile locale au impus luni, 18 aprilie, o nouă interdicție de două săptămâni pentru toate zborurile din India, dar și din Pakistan și Filipine, pentru „risc extrem de ridicat”.

În ultimele săptămâni, Hong Kong a înregistrat mai puține cazuri zilnice decât cele 53 detectate în zborul indian.

Pe 16 aprilie, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că are „pe radar” o variantă a coronavirusului identificată în India, B.1.617,, dar încă nu era cert dacă tulpina are legătură cu creșterea numărului de cazuri de Covid din această țară.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă