Cazul Pitești. Doi polițiști au fost arestați preventiv

3 săptămâni in urmă 15


Cei doi polițiști au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, decizia a fost luată, luni, de Tribunalul Argeș, informează ziarul Epitești. Aceștia sunt cercetați pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.


Inițial, cei doi polițiști au fost reținuți, duminică, de procurori.


„Reținerea a fost dispusă pentru 24 de ore pentru agenții de poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere din culpă în loviri cauzatoare de moarte. Pentru infracțiunea gravă, loviri cauzatoare de moarte, legea prevede pedeapsa închisorii de la 6 la 12 ani”, a declarat Ștefan Marius Ionel, procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în conferința de presă.


Luni dimineața cei doi agenți au fost duși în fața instanței, unde s-a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile. Decizia a fost dată de Tribunalul Argeș, informează ziarul Epitești.Ilie Florea şi Daniel Drăghici vor sta în arest preventiv până pe 18 mai a.c.


Cei doi polițiști sunt  cercetați pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.


Trei polițiști precum și persoanele aflate la fața locului au fost audiate până în prezent în cazul bărbatului care a murit vineri la Pitești, în urma intervenției polițiștilor, au anunțat, duminică procurorii.


Potrivit medicilor legiști, moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere.


„În urma autopsiei am constatat că moartea a fost violentă, în urma unui poliotraumatism. Iar cauza imediată de deces a fost asfixiere mecanică. Asfiexierea mecanică s-a produs în urma unui traumatism cervical și traumatism toracic”, a spus medicul legist Dan Manu, într-o conferință de presă, duminică dimineață.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă