Cazul Onești. Polițiști cercetați pentru tentativă de omor asupra ucigașului, dosar separat pentru șefii lor

2 săptămâni in urmă 10


Procurorii au dispus o disjungere în cazul dublei crime de la Onești, unde doi muncitori au fost uciși de un bărbat la începutul lunii martie. Intervenția polițiștilor fiind cercetată separat de dosarul presupusului autor al crimelor, scrie Adevărul.


Dosarul în care Gheorghe Moroşan este cercetat pentru uciderea celor doi muncitori pe care i-a luat ostatici, precum şi intervenţia eşuată a poliţiştilor  va fi instrumentat fără partea referitoare la acuzaţiile de neglijenţă în serviciu la adresa şefilor Poliţiei, pentru care s-a constituit o anchetă separată.


De asemenea, tot separat va fi cercetată o posibilă tentativă de omor la adresa lui Gheorghe Moroşanu, presupus a fi comisă de către poliţiştii care au pătruns în apartament după ce acesta i-a ucis pe ostatici. Este vizată partea în care acesta a fost împuşcat de poliţişti, după comiterea faptelor, scrie ziarul Adevărul.


sursa foto: Ziarul Adevărul

„Atât familia Pătatu cât şi Istoan, au fost audiate de procuror cu privire la pretenţiile civile şi modul în care au fost anunţate de către poliţişti despre desfăşurarea evenimentelor din apartamentul lui Moroşanu. Tragem concluzia că procurorul a demarat anchetă şi a dispus disjungerea cauzei cu privire la şefii IPJ Bacău urmând să fie făcute cercetări şi cu privire la o posibilă neglijenţă în Serviciu sau chiar abuz în serviciu în legătură cu conducerea din Bucureşti şi lipsa de preocupare a acestora în ceea ce priveşte trimiterea elicopterului”, arată avocatul Adrian Cuculis.


Cei doi muncitori, în vârstă de 36 şi 52 de ani, au fost uciși la începutul lunii martie, iar crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat şi legat pe cei doi, în balconul locuinţei.


Mai, mult familia unuia dintre cei doi muncitori uciși cere 2 milioane de euro cu titlu de despăgubiri morale de la agenții care au fost implicați în operațiunea eșuată de salvare, de la conducerea Poliției și cea a Ministerului de Interne.


Pe data de 1 martie, doi muncitori în vârstă de 36 şi 52 de ani care renovau un apartament în Oneşti au fost ucişi de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat.


Echipa de specialişti de la IGPR deplasată la Oneşti pentru a verifica modul de intervenţie a informat că agresorul a fost adus „sub control” în urma negocierilor purtate de către poliţişti timp de 5 ore, însă apoi „s-a produs un declic”, atunci când „una dintre victime a încercat să îl atace pe bărbatul agresor”, acesta fiind momentul când făptuitorul a început să lovească cu cuţitul.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă