Cazul jandarmului din Alba Iulia care s-a împușcat mortal. Era foarte nemulțuimit de pensia specială pe care urma să o primească

4 zile in urmă 26

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 22:04

0 citiri

Cazul jandarmului din Alba Iulia care s-a împușcat mortal. Era foarte nemulțuimit de pensia specială pe care urma să o primească

Sinuciderea unui jandarm angajat al Jandarmeriei Alba a provocat un șoc în cadrul unității militare din Alba Iulia.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani se afla duminică în serviciul de pază al unității și, din senin, și-a tras două gloanțe în piept, în zona inimii, cu pistolul din dotare. Medicii cehmați de urgență la fața locului nu au reușit să îl salveze. Ancheta este derulată de Parchetul Militar din Cluj-Napoca.

Nimic din comportamentul acestuia din ultima perioadă nu a trădat un asemenea gest. În rândul colegilor era cunoscut ca o persoană introvertită, care ținea foarte mult la familie. Este posibil să fi fost cuprins de o depresie puternică, în condițiile în care se apropia momentul în care urma să iasă la pensie.

Surse din rândul colegilor susțin că jandarmul era foarte nemulțumit și suferea mult din cauza faptului că urma să aibă o pensie de circa 3.000 de lei și nu știa cum se va descurca cu cheltuielile după ce va ieși la pensie.

Nemulțumirea jandarmului era determinată și de faptul că alți colegi de-ai săi care s-au pensionat în ultimii ani au ieșit și cu pensii de 5.000 de lei. Jandarmii, la fel ca toți angajații din sistemul militar, beneficiază de pensie specială. În 2018, bărbatul a fost avansat de la gradul de plutonier major la cel de plutonier adjutant.

Subofiţerul avea 49 de ani, era cadru al unităţii noastre din anul 1994 şi pe parcursul carierei a fost recompensat de mai multe ori pentru îndeplinirea foarte bună a îndatoririlor de serviciu.

La ultima testare psihologică, efectuată în anul 2020, a fost declarat apt, iar de atunci nu a avut comportamente sau atitudini care să necesite intervenţia de specialitate a psihologului unităţii. În continuare sunt desfăşurate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs aceste incident tragic”, se precizează într-un comunicat al Jandarmeriei Alba.

Citeste si:

Un jandarm din Alba Iulia s-a sinucis în post. Bărbatul și-a tras două gloanțe în piept

Un subofiţer angajat în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi-a tras două gloanţe în piept, în zona inimii, cu pistolul din dotare, potrivit adevărul.ro Incidentul s-a...

Cum a fost prins un bărbat care a încercat să intre în sediul Trezoreriei cu certificat de vaccinare greșit

Un bărbat din municipiul Piteşti este cercetat penal pentru fals privind identitatea, după ce a fost prins încercând să intre în sediul Trezoreriei folosindu-se de certificatul de vaccinare...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă