Cazul “crimei cu TIR-ul” de la Teleorman. Cum poate stabili un expert criminalist că a fost omor cu premeditare și nu accident

1 săptămână in urmă 25

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 21:30

0 citiri

Accidentul grav din județul Teleorman, acolo unde doi șoferi de tir, tatăși fiu, ar fi provocat intenționat un accident mortal, a fost analizat pentru ziare.com de expertul judiciar Virgil Lauric.

Acesta a precizat că expertiza tehnică și criminalistică, esențială pentru finalizarea anchetei, nu poate stabili intenția șoferului de a ucide un om, dar poate oferi probe concludente în baza cărora procurorul și ulterior instanța va face încadrarea faptei: ucidere din culpă sau omor.

Expertul Virgil Lauric a explicat că, în cazul accidentului mortal din Teleorman, anchetatorii au o probă esențială, înregistrarea video făcută de camera de bord a mașinii condusă de un alt participant la trafic.

Imaginile publice deja arată clar, spune expertul, că șoferul tirului din față a frânat brusc fără să fie obligat să facă acest gest de un obstacol: altă mașină, un animal, groapă etc.

”Aici însă e o chestiune care rezultă din înregistrarea video. Se vede cum frânează tirul din față și cum apare un nor de fum într-o parte, deci rezultatul pocniturii spate-față. Chiar dacă (duba n.r.) s-a înclinat puțin într-o parte, a fost prinsă între tiruri. În momentul în care turismul trece pe lângă ei se vede că la furgon era dislocat panoul din spate, deci a fost lovit și în spate. Se vede că în fața tirului nu era niciun obstacol care să-l oblige să frâneze. Asta poate să-i dea procurorului sau judecătorului posibilitatea să stabilească o eventuală intenție, dar, atenție, vorbim de intenția de a șicana nu neapărat de a-l omorî pe omul respectiv din dubă”, a precizat Virgil Lauric.

În mod normal, spune expertul, se va analiza și dacă victima avea centură de siguranță, dacă și cum o anume componentă din mașină i-a provocat rana mortală.

”Acum începe dansul săbiilor”

Expertiza tehnică solicitată de anchetă în accidente soldate cu victime se bazează pe analiza tahografelor. Este dispozitivul care poate indica, printre altele, viteza cu care circulau mașinile implicate în accident. Important este dacă polițiștii care au făcut cercetarea la fața locului au extras tahograful din cabina tirurilor, respectiv a dubiței, în cazul în care era dotată cu așa ceva, imediat după producerea accidentului.

”Tahograful, dacă există și dacă nu este falsificat, nu este cheia rezolvării accidentului, dar este o probă importantă”, spune Lauric.

Acesta susține că, dincolo de mărturiile persoanelor implicate, care pot fi subiective, experții analizează configurația și amplitudinea avariilor, iar în funcție de aceste date se poate stabili ordinea în care s-au produs loviturile.

”Acum începe dansul săbiilor cu fiecare dintre șoferi care va spune că celălalt l-a lovit mai întâi. Doar că, dacă există fotografii clare cu avariile se poate stabili prin expertiză ordinea. Expertul pune pe masă probele, cine a lovit primul, la ce viteză a lovit, în ce poziție erau, timpii de reacție, o muțime de date tehnice, dar și pe baza analizei probei video, organul cu atribuții jurisdicționale, polițistul, procurorul și apoi instanța, poate să stabilească dacă există sau dacă nu există intenție”, explică expertul.

Lauric susține că în cazul accidentului de la Teleorman nu viteza vehiculelor implicate a fost problema, ci distanța dintre ele în trafic. Expertul subliniază faptul că legislația din România are o hibă serioasă pentru că nu face referire la o anumită distanță care trebuie respectată între autovehicule aflate în trafic.

”E o problema la noi. În lege spune așa, viteza și distanța între vehicule, dar despre distanța dintre vehicule nu se spune nicio vorbă, nimic. Se spune despre distanța regulamentară, dar care e?”.

Citeste si:

 „Ce facem, bossilor, ne omorâm între noi?”

Ilie Matei, Omul șoselelor, unul dintre cei mai cunoscuți șoferi profesioniști din România, a transmis colegilor de drum un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, unde este urmărit de aproape...

Un copil a murit și alți patru au fost răniți după ce un șofer de 16 ani s-a răsturnat cu mașina

Accidentul mortal s-a petrecut sâmbătă, 20 noiembrie, în județul Timiș, pe un drum care leagă localitățile Folea și Tormac. Mașina care s-a răsturnat era condusă de un adolescent...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă