Cazul ciudat al italianului care joacă la Basel și visează să reprezinte echipa națională: ”Mă simt român, pe cuvânt!”

1 lună in urmă 40

La Liga: Sevilla - Real Sociedad, sâmbătă, 15:00, Digi Sport 1

La Liga: Granada - Barcelona, sâmbătă, 19:30, Digi Sport 1

Andrea Padula, soluție pentru Mirel Rădoi. ”Mă simt român, pe cuvânt!”

Galerie Foto

Padula este italian, dar are și cetățenie română. Mama sa este originară din București, iar fotbalistul nu vorbește bine limba română. El este fundaș stânga de meserie, însă poate acoperi și flancul drept al defensivei.

Fotbalistul cotat acum la 500.000 de euro visează să joace pentru România, deși până acum nu a fost căutat de Federația Română de Fotbal (FRF). ”Vreau să joc pentru naționala României. Dar lansez eu un mesaj: îmi doresc enorm să joc pentru România! Îmi place mult țara, îmi plac oamenii, românii sunt foarte prietenoși”, a zis Andrea Padula, potrivit GSP.ro.

”Când părinții mei erau încă împreună, veneam în fiecare vară în vacanță în România. Eu mă simt român, pe cuvânt! N-am mai fost de mult în țară, cred că aveam 14 ani de la ultima vizită. Am rude în țară și le cer mereu, când vorbim, să vorbim în română”, a mai spus fotbalistul.

14 meciuri pentru FC Basel a jucat Andrea Padula în această stagiune (11 în campionat, trei în Europa League)

Andrea Padula nu se sperie de Bancu și Camora: ”Sunt pregătit să acopăr postul de fundaș stânga!”

Andrea Padula a început să joace fotbal la șase ani, la Campione d'Italia, o echipă aflată la zece minute de orașul Lugano. Apoi a jucat pentru echipa U21 a lui Lugano, a trecut la Chiasso, puțin pe la Monza, după care a mers la FC Will 1900.

Aici a lucrat cu Ciriaco Sforza, care l-a plăcut foarte mult. Când Sforza a semnat cu FC Basel, a insistat pentru fotbalistul italiano-român. ”E genul de antrenor implicat, care-și face simțită prezența, țipă tot timpul de pe margine, și la meciuri, și la antrenamente. Îmi place să joc sub presiunea asta constantă, mă motivează. Avem o relație foarte bună”, a explicat Padula.

Jucătorul care ar concura cu Bancu și Camora pentru un post de titular în naționala României se descrie drept ”rapid, agresiv și bun la duelurile unu contra unu” ”Îmi place prea mult să ajut în ofensivă și aș vrea să le fac mai bine, să găsesc un echilibru.

Sunt pregătit să acopăr postul de fundaș stânga la naționala României! Nu îmi e frică de presiune, în fotbal e presiune în fiecare zi, la fiecare antrenament și meci, dar trebuie să ai o minte puternică și să faci față presiunii”, a mai declarat Andrea Padula.

Etichete: echipa nationala , fc basel , andrea padula
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă