Cazul Becali - Harut poate schimba legislatia sportiva din Romania! Ce masura a luat FRF dupa oferta celor de la FCSB pentru Harut

1 lună in urmă 1

Transferul nereusit al lui Denis Harut la FCSB ar putea sa schimbe legislatia sportiva din Romania. 

Fotbalistul de la FC Botosani a refuzat oferta lui Gigi Becali, dupa ce patronul ros-albastrilor i-ar fi propus sa semneze doua contracte, unul dintre ele urmand a fi la dispozitia clubului. 

In urma acestei situatii, Razvan Burleanu a fost acuzat ca ar gira astfel de transferuri, cea mai dura reactie fiind a lui Dumitru Costin, liderul Blocului National Sindical, care a sustinut ca i-a propus presedintelui FRF sa schimbe reglementarile inca din 2014. 

Ulterior acestor acuzatii, Federatia Romana de Fotbal a solicitat Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania sa contureze o propunere pentru schimbarea regulamentului privind contractele fotbalistilor. 

"Am fost sunat de domnul Stangaciu, juristul de la Casa Fotbalului, care mi-a spus ca domnul Burleanu ne-a transmis ca AFAN sa puna pe masa Comitetului Executiv, in chiar prima sedinta care va urma, dosarul cu propunerea pentru modelul care sa reglementeze contractele fotbalistilor.

Practic, iata ca toate reactiile din ultimele zile pe acest subiect n-au fost degeaba. Ne vom conforma si vom prezenta Comitetului Executiv modelul din Italia", a declarat Dumitru Costin, potrivit GSP. 

Modelul italian care va fi supus la vot presupune o standardizare si o inseriere a contractelor care va bloca posibilitatea semnarii unor contracte in alb. 

"Totul e standardizat la nivel de contracte si acte aditionale. De la cel mai mic club, din cea mai mica liga, pana la cele mai mari, Juventus, Inter, Milan. Pana si culoarea difera la cele 3 exemplare ale unui contract: o culoare pentru jucator, una pentru club, alta pentru ce se depune la Federatie. 

Toate sunt inseriate, astfel ca smenuri de genul asta, ca pui un fotbalist sa semneze doua contracte si al doilea il activezi tu peste 4-5 ani, daca ai chef, nu se pot face. Acolo, in Italia, se facea la fel, nu va ganditi ca nu-i ducea mintea pe presedinti sa faca tampenii, dar au rezolvat prin aceasta masura simpla.

Daca toate dosarele sunt inseriate, cum poti sa mai prezinti tu peste 4 ani un contract pe care l-ai semnat si care are o serie foarte veche? Nu mai poti sa faci nimic", a adaugat Costin. 

Printre cei 15 membri din Comitetul Executiv al FRF care vor vota pentru schimbarea regulamentelor privind contractele fotbalistilor se remarca Razvan Burleanu, Gino Iorgulescu, Valeriu Argaseala, Kyros Vassaras, Mihai Stoichita si Emilian Hulubei. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă