Cazul bebelușului din Suceava mort după botez a ajuns în publicațiile din SUA. The New York Post: Zeci de mii de oameni cer schimbarea ritualului

2 luni in urmă 2


După ce prestigioasele publicații britanice The Guardian și BBC au preluat cazul bebeluşului de şase săptămâni din Suceava care a făcut stop cardio-respirator în urma botezului, cazul a ajuns și în SUA, unde The New York Post scrie că tragedia a declanşat o presiune asupra Bisericii Ortodoxe de a schimba ritualul.


The New York Post remarcă, după relatarea cazului șocant petrecut la Suceava, diferența de atitudine a reprezentanților Bisericii Ortodoxe după tragedie.


„Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat că preoții au posibilitatea să toarne un pic de apă pe creștetul pruncilor în timpul botezului, în loc să-i scufunde în cristelniță. Însă arhiepiscopul Teodosie, liderul aripii tradiționaliste din biserică, a rămas ferm pe poziții, declarând că ritualul botezului nu va fi sub nicio formă schimbat”, scrie publicația din SUA.


The New York Post notează și că tragedia a declanșat un val de furie în societate, foarte multă lume cerând Bisericii Ortodoxe Române să schimbe ritualul de botez, inclusiv printr-o petiție online care a strâns deja peste 56.000 de semnături.


Bebelușul de numai o lună și jumătate a murit luni noapte, după ce a făcut stop cardio-respirator, în timp ce era botezat la Biserica Sf. Constantin și Elena din municipiul Suceava.


În urma autopsiei a reieșit faptul că bebelușul a murit din cauza faptului că în plămânii săi a pătruns lichid.


În acest caz, preotul Alexandru Mazarache, care a oficiat slujba este cercetat pentru ucidere din culpă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă