Caz TERIFIANT în județul Iași: Minore, violate, filmate și apoi șantajate. Cine erau agresorii și cum și-au motivat CUMPLITELE fapte

1 săptămână in urmă 17

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 11:43

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

Deși dosarul privindu-i pe cei 9 tineri din comuna Balş, județul Iași, a fost înaintat instanţei de procurorii DIICOT la începutul acestui an, în el sunt consemnate fapte petrecute între sfârşitul anului 2017 şi iulie 2020, mai arată sursa citată.

În cauză s-a stabilit că "activitatea" celor 9 tineri a început în cursul lunii august 2017, când unul dintre ei, pe atunci în vârstă de 16 ani, a cunoscut o fată de doar 13 ani, cu care a început o relație. După aproximativ două luni, băiatul i-a cerut fetei să întreţină relaţii sexuale şi cu alte persoane, ameninţând-o fie că o va părăsi, fie că o va bate. Mai mult decât atât, acesta o şantaja în mod constant pe fată că va face publice înregistrările video făcute în momentele de intimitate. 

Prin urmare, fata era obligată să întreţină relaţii sexuale cu 5-6 băieţi sau chiar mai mulţi în aceeaşi seară. Dacă nu venea când era chemată, băiatul îşi trimitea prietenii să o „convingă”. Orgiile se desfăşurau în locuinţa unui prieten de aceeaşi vârstă cu agresorul, amicii acestuia beneficiind de „serviciile” fetei în mod gratuit, în vreme ce clienţii ocazionali trebuiau să scoată din buzunar între 50 şi 70 de lei.

De multe ori, actele sexuale erau filmate, înregistrările circulând atât în cercul de prieteni ai agresorilor, cât și în tot satul. Violată în repetate rânduri, fata a reușit să scape de acest calvar în 2018, când a părăsit țara pentru a locui la o rudă, în străinătate.

O altă victimă a aceluiași agresor a fost ademenită de băiat pe Facebook. Și în acest caz, fata a fost obligată să întrețină relații sexuale, amenințată și violată. Băiatul primea bani în schimbul favorurilor sexuale la care o supunea pe fată.

Alte fete au fost racolate prin aceleaşi metode de cei nouă. Tinerii nu aveau nicio reţinere să se laude în sat cu faptele lor, fiind siguri că nu se va întâmpla nimic.

Faptele au ieşit în cele din urmă la iveală în iulie anul trecut, când tinerii au început să fie chemaţi pentru a da declaraţii cu privire la faptele comise.

Culmea este că niciunul dintre făptași nu și-a recunoscut faptele în timpul audierilor, susținând că relaţii sexuale au fost liber consimţite. Mai mult,a ceștia nu au dat niciodată dovadă că le-ar părea rău sau că au înțeles gravitatea faptelor comise. Din contră, ei le tratau pe fete ca pe obiecte de natură a le satisface nevoile sexuale

Magistraţii  au aplicat cea mai severă pedeapsă principalului agresor, vorbim despre o pedeapsă de 10 ani şi 8 luni de închisoare, ceilalți tineri primim diverse condamnări, în funcție de vârstă, mulți dintre ei fiind minori.  Patru inculpaţi, dar şi procurorii, au declarat apel împotriva sentinţei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă