Caz şocant într-o comună din Iaşi. Elevii au ajuns să facă ore în prăznicarul unde se face pomenirea morţilor

2 months ago 3

Copiii dintr-o comună din Iaşi au ajuns să facă ore în prăznicarul unde localnicii fac pomenirea morţilor, după ce grădiniţa şi şcoala din localitate  au fost demolate pentru a face loc altei clădiri noi. 

Școala și grădinița din localitatea Crivești au fost închise și demolate pentru a face loc unei noi clădiri. Din acest motiv, autoritățile au fost nevoite să mute copiii în alte locații. Așa s-a ajuns ca, în urmă cu aproape 4 ani, elevii din Școala Gimnazială Strunga să fie mutați în alte unități de învățământ aflate la peste 5 km distanță, iar copiii de la Grădinița cu program normal Crivești au fost mutați în prăznicarul din localitate.

Ieșenii sunt revoltați de această situație, având în vedere faptul că lucrările la Școala Gimnazială Crivești din comuna Strunga au fost începute de acum aproape 4 ani, fără ca aceasta să fie finalizată.

„Elevii de la școala din Crivești au fost mutați acum patru ani, iar cei de la grădiniță în urmă cu doi ani. Primărița Mariana Lazăr a spus că face școală și grădiniță nouă, dar de atunci e numai șantier, iar pe lângă asta și proiectul este greșit. Pe elevi i-a trimis să învețe la 5-6 km distanță, îi obligă să vină la capătul satului să îi ia cu microbuzul pentru că mașina nu intră în sat. Cei de la grădiniță au fost băgați de doi ani în prăznicar, acolo unde oamenii din sat făceau praznicele și pomenirea morților. Este ceva ieșit din comun, nu cred că se mai găsește în toată lumea asta o situație la fel în care copiii de grădiniță să facă orele într-o clădire pentru morți", a un localnic, potrivit bzi.

Citeşte şi Reacţia unui şofer băut după ce a provocat un accident: "Când sunt beat nu fac abateri de la circulaţie"

Read Entire Article
Powered By Seo Tools