Caz șocant în Egipt: pacienți COVID care mor din cauza lipsei de oxigen. Imagini din salon, pe rețelele de socializare

1 lună in urmă 18


Imaginile, suprinse într-o unitate de Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID din cadrul spitalului egiptean Al-Husseiniya, au fost făcute publice de ruda unui pacient, care susține că cel puțin patru bolnavi au murit la ATI din cauza lipsei de oxigen, scrie businessinsider.com.


Autoritățile din Egipt au declanșat pe 3 ianuarie o anchetă cu privire la moartea pacienților din spitalul Al-Husseiniya, după ce filmarea cu momentele în care cadrele medicale se luptă să resusciteze bolnavii a fost distribuită masiv pe rețelele de socializare.


În imagini se vede și o asistentă șocată de ceea ce se întâmplă, așezată pe podea într-un colț al salonului.


Foto: captură Twitter

În filmare, Ahmed Mamdouh, bărbatul care a surprins scenele dramatice petrecute la spitalul egiptean din provincia Sharqiya, poate fi auzit strigând: „Toată lumea este moartă în terapie intensivă!”, noteazăMiddle East Eye.


Vă avertizăm că imaginile de mai jos vă pot afecta emoțional.


كارثة حصلت من شوية في مستشفى الحسينية بمحافظة الشرقية ، يعني ايه الاكسجين يتقطع و كل مرضى كورونا اللي في الرعاية يتوفوا بالكامل !! الفيديو و رعب و قلة حيلة الممرضين مرعبة و محزنة .. خلوا بالكم بقى من نفسكم عشان بجد من كتر استهتارنا بستر ربنا معانا لغاية دلوقتي هنفوق على كوارث pic.twitter.com/eYkRlcdhOh

— فَرَاوَلُة? (@mennaashraf1369) January 3, 2021

Potrivit middleeastmonitor.com, tragedia s-a produs din cauza faptului că nivelul de oxigen din instalație a ajuns sub 2%; nu au mai existat nici suficientă presiune, nici suficient oxigen pentru a salva viețile pacienților intubați.


Guvernatorul provinciei Sharqia neagă însă acuzațiile și spune că cei patru pacienți, două femei de 60 de ani și doi bărbați de 44, respectiv 76 de ani, au murit pentru că sufereau de boli cronice, pe lângă faptul că erau infectați cu COVID, scrie Associated Press.


La rândul său, ministrul egiptean al Sănătății, Hala Zayed, a susținut că pacienții nu au murit din cauza lipsei de oxigen și a acuzat Frăția Musulmană că a răspândit zvonuri, scrie Middle East Monitor.


Între timp, cercetările continuă în acest caz, iar Parchetul din Al-Husseiniya l-a chemat pe directorul spitalului Al-Husseiniya să-l interogheze cu privire la moartea celor patru pacienți din cauza lipsei de oxigen, a declarat o sursă judiciară pentru AP.


Este al doilea incident de acest gen care a avut loc în Egipt la începutul lunii ianuarie. Primul a fost înregistat la Spitalul General Zefta din provincia Gharbia, unde două persoane au murit din același motiv, lipsa oxigenului, potrivit Egipt Independent.


Egiptul, cea mai populată țară arabă, cu aproximativ 100 de milioane de locuitori, a raportat de la începutul pandemiei și până în prezent peste 145.000 de cazuri COVID-19 și aproape 8.000 de decese, conform worldometers.info.


Potrivit AP, numărul real de infectări cu coronavirus ar fi mai ridicat, în mare parte din cauza faptului că Egiptul testează puțin, iar pacienții se tratează acasă sau în spitale private.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă