Caz ȘOCANT în Costa Rica: 9 oameni, uciși cu țuică de casă, de un român. Alți nouă, în stare gravă - Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE despre traseul "alcoolului mortal"

2 luni in urmă 41

Import alcool Costa Rica / Captură foto Știri Diaspora Import alcool Costa Rica / Captură foto Știri Diaspora

Incredibil, dar adevărat! Un român din Costa Rica ar fi ucis 9 persoane și ar fi băgat în spital alți 9 oameni cu țuică de casă care conţine alcool metilic (metanol). Tragicul incident s-a petrecut în zona de vest a capitalei San Jose. În urma perchezițiilor de ieri, șapte persoane care făceau parte din grupul infracțional au fost reținute. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili traseul intrării "alcoolului mortal" în țară.

MIERCURI, 25 AUGUST 2021, 15:18

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

O bandă din care făcea parte și un român a profitat de permisele de import pentru a introduce ilegal alcool metilic în Costa Rica. Organizația a fost destructurată marți, la ora 6:00 AM, după ce agenții Secției de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Serviciului de Investigații Judiciare (SIEJ) au efectuat opt percheziții simultane la șapte locuințe și un depozit.

Totodat[, au fost confiscate trei camioane care se presupune că au fost folosite pentru distribuirea băuturii în Costa Rica, aproximativ 5 milioane de cenți, 6 canistre care se pare că conțin etanol pur 96% și 600 de cutii, fiecare conținând 24 de unități de băutură gata de vânzare, potrivit La Nacion, citat de Știri Diaspora.

Din primele informații, liderii rețelei, bărbați și femei, au între 25 și 63 de ani. Deținuții au fost trimiși cu un raport la Procuratură, pentru a se putea stabili statutul lor juridic.

În perioada 2019-2021, 95 de persoane au murit în Costa Rica din cauza consumului de băuturi alcoolice alterate cu metanol. Suspect în acest caz a fost un bărbat de origine română. Cazul a fost însă clasat după decesul românului, în ianuarie anul trecut.

Potrivit unui comunicat de presă al OIJ, suspecții sunt implicați în comercializarea băuturilor alcoolice îmbuteliate și etichetate, care sunt importate legal din Nicaragua. La un moment dat, același grup a obținut o autorizație de la Ministerul Sănătății "pentru a importa această băutură din Nicaragua în cutii de conserve, pentru a o îmbutelia și eticheta în țara noastră, însă autorizația specifică faptul că în cutiile de conserve importate din țara vecină din nord trebuie să se regăsească produsul finit. Este o conduită foarte gravă, care afectează sănătatea publică“.
 

Se presupune că cei implicați au profitat de aceste "tunuri" pentru a introduce ilegal etanol pur, cu o concentrație de 96%, "pentru ca, odată ce aveau acest produs în țară, să îl amestece, se pare, cu apă și să producă o cantitate mai mare de produs în vederea comercializării", adaugă Poliția Judiciară.

"Este o conduită foarte gravă, care afectează sănătatea publică, pune în pericol siguranța oamenilor și, evident, poate avea consecințe nefaste pentru persoanele care consumă această băutură, produsă în afara legii", a adăugat Wálter Espinoza, director al Poliției Judiciare, mai arată sursa citată.

Ce este alcoolul metilic?

Alcoolul metilic este un compus extrem de toxic și poate fi obținut fie prin distilarea lemnului, fie din gazul de sinteză

În stare lichidă alcoolul metilic este incolor și are un miros extrem de neplăcut.

Prin distilare, însă, alcoolul metilic poate deveni plăcut la gust, fapt ce crește riscul  acesta  fie ingerat accidental.

Alcoolul metilic ingerat poate provoca orbirea, urmată chiar de deces.

În general, alcoolul metilic are o utilizare industrială.

Ce este alcoolul etilic?

Alcoolul etilic, denumit și etanol, se regăsește în băuturile alcoolice vândute în comerț. Se obține de regulă prin fermentația zaharurilor. Consumat des și în cantități mari poate da dependență, provocând o stare euforică denumită popular beție.

Consumul regulat de alcool etilic afectează funcţionarea sistemului nervos, ducând la lipsa inhibiţiei, lipsa controlului, chiar violenţă.

Alcoolul etilic este folosit foarte des că dezinfectant și antiseptic, regăsindu-se în compoziția multor spirturi din comerț.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă