Caz halucinant în Anglia: Un fotbalist de la Middlesbrough, acuzat din cauza unui mesaj cu orientare sexuală, postat în urmă cu 9 ani

1 lună in urmă 16

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 septembrie 2021, 16:19 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 16:30

Marc Bola (23 de ani), fundaș stânga, a fost acuzat de „abateri grave” pentru un tweet de acum nouă ani, pe vremea când avea doar 14 ani.

Asociația de Fotbal susține că acesta a publicat un tweet în care a făcut „o referință la orientarea sexuală” în 2012, când era doar un copil.

„Se susține că această postare este insultătoare și / sau abuzivă și / sau necorespunzătoare și / sau a adus jocul într-un discredit contrar regulii FA E3.1. Se afirmă în continuare că acest post constituie o„ încălcare gravă ”, care este definită în regula FA E3.2, întrucât include o referire la orientarea sexuală. 

Apărătorul are până la 20 septembrie 2021 să răspundă la această acuzație”, se arată în comunicatiul FA, potrivit celor de la Daily Mail.

În cazul în care cazul va fi audiat, o comisie independentă de reglementare va lua în considerare circumstanțele postului și va decide sancțiunea acestuia.

Bola, născut în Londra, a progresat prin academia lui Arsenal și a fost împrumutat la Notts County și Bristol Rovers înainte de a finaliza o mutare permanentă la Blackpool în vara anului 2018, de unde a fost transferat de Middlesbrough un an mai târziu.

El a participat în toate cele cinci meciuri ale Campionatului Sky Bet pentru Boro în acest sezon, reușind să înscrie un gol.

Nu este primul fotbalist

Un alt fotbalist a fost și el sancționat de FA pentru o postare veche. Este vorba despre Jarrod Bowen, jucătorul celor de la West Ham. Acesta publivase în 2012, pe vremea când avea 15 ani, o postare în care se regăseau termeni rasiști. 

Acesta și-a cerut scuze pentru tweet și a primit un avertisment scris de către FA în care i s-a spus să participe la un curs de educație FA.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Ronald Koeman, desființat de o vedetă de la Barcelona: „A fost împotriva mea de la început! O lipsă totală de respect”

Manchester United a dezvăluit numărul pe care îl va purta Cristiano Ronaldo!

Playtech: IREAL! Descoperirea care poate salva omenirea de covid! Antidotul șoc pe care l-au găsit specialiștii


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă