Cauza morții lui David Sassoli, președintele Parlamentului European. S-a aflat abia acum

1 săptămână in urmă 7

David Sassoli a decedat într-un spital din Italia, în noaptea de luni spre marți. Acesta petrecuse mai mult timp în unitatea sanitară pentru a scăpa de problemele de sănătate. Cauza morții președintelui Parlamentului European a fost făcută publică de purtătorul său de cuvânt.

David Sassoli, plâns de mulți lideri europeni. Care este cauza morții

David Sassoli petrecea mai bine de două luni în țara natală pentru a scăpa de o pneumonie care l-a făcut să treacă prin multe probleme încă din septembrie 2021. Chiar dacă revenise recent la activitatea politică, el a fost nevoit să se interneze pe 26 decembrie într-un spital italian.

Astfel, purtătorul lui de cuvânt anunța luni că toate evenimentele sale publice au fost anulate. Președintele Parlamentului European a murit „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar”, după cum a transmis Roberto Cuillo, reprezentantul său.

Acest eveniment este primul din istoria Parlamentului European care marchează decesul unui președinte în exercițiu. Prim-vicepreședintele Roberta Metsola, care vine din partea Partidului Popular European din Malta, ar putea să ocupe locul lui David Sassoli, care a murit la vârsta de 65 de ani.

Klaus Iohannis, primul mesaj după moartea lui David Sassoli

Liderii instituțiilor europene, mai mulți șefi ai principatelor grupuri din Parlamentul European, dar și din clasa politică italiană, au transmis mesaje pline de tristețe după ce au aflat vestea tragică. David Sassoli a fost apreciat de către mai mulți oameni, lăsând multă durere în urmă.

Klaus Iohannis a mărturisit că moartea neașteptată a lui David Sassoli l-a întristat, acesta fiind un lider care a luptat pentru principiile și valorile europene. Președintele României și-a transmis condoleanțele pentru familia regretatului președinte al Parlamentului European.

„Sunt profund întristat de moartea neașteptată a lui David Sassoli. A fost prieten cu România și un lider care a luptat pentru valorile și principiile europene. Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis Klaus Iohannis, pe Twitter.

„Teribila pierdere a unui mare european și mândru italian”

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a explicat că este alături de rudele lui David Sassoli:

„Sunt profund întristată de teribila pierdere a unui mare european și mândru italian. David Sassoli a fost un jurnalist empatic, un președinte remarcabil al Parlamentului European și, mai presus de toate, un prieten drag.

Sunt alături de familia sa. Odihnește-te în pace, dragul meu David.”, a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter.

David Sassoni a murit la vârsta de 65 de ani într-un spital din Italia, după ce s-a luptat mai multe luni cu problemele de sănătate care aveau legătură cu sistemul imunitar. Mulți lideri politici și-au transmis condoleanțele prin mesaje făcute în mediul digital, printre care Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen.

The post Cauza morții lui David Sassoli, președintele Parlamentului European. S-a aflat abia acum appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă