Cauza decesului lui Dan Țandea, cel mai important fermier din Cluj, găsit înghețat într-o instalație improvizată

2 săptămâni in urmă 18

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 07:28

3 citiri

Cauza decesului lui Dan Țandea, cel mai important fermier din Cluj, găsit înghețat într-o instalație improvizată

Fermierul Dan Țandea a decedat duminică, 16 noiembrie, fiind găsit înghețat, într-o instalație improvizată. Prima ipoteză a fost că nu ar mai fi putut să iasă din fosa septică, dar adevăratul motiv a ieșit la iveală câteva zile mai târziu.

Fermierul Dan Țandea a murit în urma unui infarct, au declarat luni surse oficiale pentru Cluj24.

Conform acestora, duminică dimineața în jurul orelor 4, Țandea a mers în camera de mulgere din grajdul de vite al fermei din Apahida, i s-a făcut rău și a căzut într-un canal de scurgere gol al camerei respective unde a fost găsit după circa o oră de un angajat.

”A decedat din cauze naturale, un infarct. Avea probleme cu tensiunea și era supraponderal”, au spus sursele.

Corpul neînsuflețit al lui Dan Țandea a fost găsit într-o fosă septică, iar procurorul criminalist a dipus emiterea unei ordonanțe de efectuarea a autopsiei medico legale.

”Era o instalație iprovizată. El a intrat acolo să monteze nu știu ce țeavă și nu a mai putut ieși. Acolo a fost găsit mort în cursul dimineții. Cel mai probabil a intrat acolo și nu a mai putut să iasă. Noaptea a fost frig și a înghețat acolo”, spun apropiați ai fermierului, citați de ziarul clujean Foaia Transilvană.

Dan Țandea (51 de ani) era cunoscut ca un crescător pasionat de vaci de lapte, dar și ca fermierul care a salvat brânza de Năsal. A condus până nu demult Cooperativa Someș-Arieș, formă asociativă care avea, în 2018, o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Dan Țandea administra la acea vreme o fermă care lucra circa 500 de hectare de teren, cu un efectiv de 270 de vaci de lapte, în timp de soția și fiul lui Dan Cristian Țandea dețineau alte 56 de bivolițe, 44 de vaci și 700 de oi.

Citeste si:

Cel mai mare fermier din Cluj, găsit mort într-o instalație improvizată, înghețat

Dan Țandea (51 de ani), cel mai mare fermier din Cluj, a fost găsit mort la ferma sa din Apahida, într-o fosă septică folosită pentru canalizare. ”Era o instalație improvizată. El a...

Femeie arestată fiindcă și-a încurajat fiica să abandoneze nou-născutul. Tânăra a lăsat pruncul să moară de frig în grădina casei

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au cerut judecătorilor, pe 13 noiembrie, arestarea preventivă pentru două inculpate cercetate sub aspectul săvârşirii...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă