Câți cetățeni moldoveni așteaptă să obțină cetățenia română. Datele oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe

2 luni in urmă 24

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în prezent, există un număr de 60.747 de cereri în așteptare de redobândire a cetățeniei române din partea unor cetățeni ai Republicii Moldova.

Cele mai multe cereri au fost depuse la consulatele României de la Chișinău – 34.882, apoi la Bălți – 22.022 de cereri și apoi la Cahul – 3.843 de cereri, potrivit mybusiness.md.

Din numărul total de peste 60.000 de solicitări, 2.102 de persoane au solicitat să depună jurământul de credință față de România la București la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), mai precizează MAE.

Totodată, ministerul anunță că, din pricina pandemiei, ceremoniile de depunere a jurământului pentru obținerea cetățeniei române au fost reduse în cazul anumitor misiuni diplomatice sau oficii consulare, nu mai puțin de 109 astfel de instituții fiind afectate de restrângerea activității.

Conform statisticilor, cel mai mare val de acordare a cetățeniei românești pentru basarabeni s-a produs în ultima decadă, când peste 580.000 de cetățenii din numărul total au fost oferite de către autoritățile române peste Prut.


Citeste si:

Putin și-a trimis omul de încredere la Chișinău, după schimbarea puterii în Republica Moldova

Incendiile devastatoare din Grecia. Pompierii români, ajutați de colegi din Republica Moldova VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă