Câți bani va încasa Sorana Cîrstea pentru performanța de la Istanbul. Finala cu Elise Mertens are loc duminică

2 săptămâni in urmă 23

  • Liga 1: CFR Cluj - Universitatea Craiova, sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Chindia Târgoviște - Poli Iași, duminică, 15:00, Digi Sport 1

În finala de la Istanbul, Sorana Cîrstea se va duela cu Elise Mertens (locul 17 WTA), duminică, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport 4.

Învingătoarea de la Istanbul va încasa un cec de 29.200 de dolari, în timp ce jucătoarea învinsă în ultimul act va primi circa 16.000 de dolari. Campioana de la Istanbul va primi de asemenea și 280 de puncte în clasamentul WTA, în timp ce a doua jucătoare va primi 180 de puncte.

Va fi a 5-a finală WTA din cariera Soranei Cîrstea. Până acum, românca a mai jucat la Tashkent (2008-victorie, 2019-eșec), Toronto (2013-eșec) și Budapesta (2007).

Galerie Foto

Sorana Cîrstea s-a calificat în finala de la Istanbul după o prestație solidă

Sorana Cîrstea a început en fanfare meciul cu Marta Kostyuk din semifinalele turneului WTA de la Istanbul. Românca a condus cu 3-0 după numai șapte minute, reușind două break-uri în acest interval, dar apoi a urmat revenirea adversarei din Ucraina. După ce scorul s-a făcut 4-0, Kostyuk a avut o răbufnire și s-a apropiat la 4-3. În cele din urmă, cu multe emoții, Sorana Cîrstea și-a adjudecat primul set, scor 6-4, după 39 de minute.

Kostyuk a început mai bine setul secund, reușind break încă din al doilea game. Sorana Cîrstea nu a intrat în panică după începutul bun al adversarei în vârstă de 18 ani, astfel că a egalat la 3-3, iar apoi a reușit break-ul pentru 4-3. Sorana a rezistat apoi și a dus scorul la 5-3, iar în cele din urmă și-a adjudecat și al doilea set, scor 6-4.

Sorana Cîrstea s-a calificat astfel în finala WTA de la Istanbul, unde se va duela cu Elise Mertens, principala favorită a turneului de la Istanbul. Finala va avea loc duminică, în direct la Digi Sport 4.

Etichete: wta , sorana cirstea , istanbul , wta istanbul
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă