Câți bani primesc consilierii lui Florin Cîțu. Salariile sunt foarte mari

1 lună in urmă 2

Câți bani primesc consilierii lui Florin Cîțu. O reacție incredibilă a Secretariatului General al Guvernului (SGG), pe tema consilierilor premierului Florin Cîțu.

Câți bani primesc consilierii lui Florin Cîțu

Astfel, într-un răspuns pentru Antena 3, Secretariatul General al Guvernului a spus că nu poate să facă publice identitatea celor patru consilieri ai prim-ministrului, întrucât aceste informații nu sunt publice. Prin urmare, premierul României refuză să spună cine sunt cei patru consilieri personali care îl sfătuiesc.

Cu toate acestea, Secretaratul General al Guvernului a precizat că consilierii lui Florin Cîțu primesc salarii cuprinse între 5.200 și aproape 5.800 de lei.

Astfel, într-o solicitare Antena 3, Secretariatul General al Guvernului a spus:

„Precizez că nu vă putem comunica numele acestora, deoarece informaţiile sunt exceptate de la accesul liber al cetăţenilor”.

De asemenea, aceeaşi solicitare a fost trimisă către toate ministerele din aparatul guvernamental. Unele au răspuns solicitărilor Antena 3. Potrivit informațiilor de pe site-ul instituției, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, are peste 20 de consilieri personali, iar ministrul Culturii are 11 consilieri personali.

Florin Cîțu, despre scenariile INSP

Joi, premierul Florin Cîțu a declarat, referitor la estimările Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) în ce privește evoluția pandemiei în România, că realitatea a fost mereu mai bună decât scenariile, dar și faptul că tulpina britanică este sub control în România. El a spus că nu se vor impune noi restricții.

„Ar fi bine să ne uităm la ce înseamnă realitatea versus scenarii. Realitatea a fost mereu mai bună decât scenariile. Măsurile pe care le avem arată că au dat rezultate.

România este pe locul 3 în Europa la număr de persoane vaccinate cu două doze și pe locul 7 în lume. Este clar că am luat măsurile care trebuie, o spun datele. Mergem pe ce am făcut până acum. Cele mai pesimiste estimări nu se vor materializa”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu a mai spus că măsurile existente funcționează, fapt pentru care nu o să fie impuse noi restricții, însă a atras atenția că există și persoane care au început să se relaxeze, însă nu este momentul. Florin Cîțu a reluat însă recomandările ca masca să fie purtată, precum și dezinfectarea mâinilor și păstrarea distanțării sociale. De asemenea, în ce privește evoluția tulpinei britanice a coronavirsului, Florin Cîțu a spus că este sub control „nu se văd efecte devastatoare”, după cum s-a întâmplat în Marea Britanie, acolo unde dinamica a fost rapidă.

În ce privește legătura cu noua modalitate de calcul a ratei de infectare, Florin Cîțu a declarat că situația nu o să se schimbe foarte mult față de cea existentă, deoarece nu sunt focare foarte multe. „Nu mă aștept să fie diferențe majore”, a spus el.

The post Câți bani primesc consilierii lui Florin Cîțu. Salariile sunt foarte mari appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă