Câți bani îl costă pe Novak Djokovic tot scandalul din Australia. Suma este astronomică

1 săptămână in urmă 17

Câți bani îl costă pe Novak Djokovic tot scandalul din Australia. Campionul sârb este la un pas de deportarea din Australia. Ministrul Imigrării a decis să-i anuleze din nou viza de intrare în țară. Scandalul iscat de situația numărului 1 ATP poate avea și mari repersusiuni materiale pentru acesta. Novak Djokovic este în pericol, dincolo de aspectele legale ale problemei, să piardă și o sumă uriașă de bani.

Câți bani îl costă pe Novak Djokovic tot scandalul din Australia

Câți bani îl costă pe Novak Djokovic tot scandalul din Australia. Campionului sârb i-a fost anulată, din nou, viza de intrare în țara de la Antipozi. Decizia a fost luată, vineri, de ministrul Imigrării, Alex Hawke, în baza prerogativelor extrodinare pe care acesta le are, conform legii australiene.

Demnitarul a explicat a analizat cu atenție dovezile aduse și a decis să-și exercite puterea legală ce-i este conferită prin secțiunea 133C(3) din Actul Migrației.

“Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovici pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel.

Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală.

În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenţie informaţii oferite de Departamentul de Interne, Poliţia de Frontieră şi de domnul Djokovici.

Guvernul Morrison este dedicat ferm protejării graniţelor Australiei, în special în ceea ce privește pandemia de covid-19.

Le mulţumesc reprezentanţilor Departamentului de Interne şi Poliţiei de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiţii din ce în ce mai dificile”, se afirmă în comunicatul semnat de Hawke, în privința vizei lui Novak Djokovic.

Suma este astronomică

Novak Djokovic poate primi o lovitură dură și în plan financiar, din cauza scandalului declanșat în Australia. Campionul sârb a câștigat peste 153 de milioane de dolari în toată cariera sa. Conform Forbes el era situat pe locul 4 în topul jucătorilor cu cele mai mari câștiguri din 2021, cu 38 de milioane de dolari. Din această sumă, 30 de milioane provind din contractele de marketing, publicitate și sponsorizare.

Specialişti în marketing, citaţi de tennishead.com, consideră că expulzarea lui Nole ar putea să-i aducă şi o ”gaură” în buzunar de 30 de milioane de euro.

„Pentru moment nu cred că va avea probleme, dar sigur sponsorii lui sunt cu ochii pe el şi pe cum evoluează situaţia. Dacă va deveni o icoană la care să se închine anti-vacciniştii va avea sigur probleme”, a comentat expertul financiar Marcel Knobil pentru The Telegraph.

Printre brandurile care-l susţin pe Djokovici se numărăr Hublot, Head, Lacoste şi Asiscs. Novak Djokovic va pierde și prin absența de la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de 9 ori și unde era favorit numărul 1. În acest an, învingătorul competiției va primi un cec de 3,19 milioane de dolari, iar Djokovic avea mari șanse să intre în posesia sa.

 

The post Câți bani îl costă pe Novak Djokovic tot scandalul din Australia. Suma este astronomică appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă