Câți bani costă un permis auto fals în România. Cel mai scump e cât o mașină second-hand

1 săptămână in urmă 21

Cât au ajuns să dea unii români pe un permis auto fals? Pentru cel mai scump poți să scoți din buzunar banii pe care i-ai da pe o mașină second-hand. Procurorii DNA Cluj au trimis recent în judecată 30 de persoane pentru trafic de influență.

Cât te costă un permis auto fals?

Procurorii DNA Cluj au trimis în judecată 30 de persoane pentru trafic de influență, iar unul dintre inculpați a vândut preț de un an permise auto false. De asemenea, acesta a oferit clienților și permis de port armă fals.

Cei care apelau la bărbatul în cauză credeau că documentele erau reale și că acesta le obținea pentru că avea relații. Procurorii spun că în perioada 2017-2018, unul din inculpați ar fi pretins de la mai multe persoane sume cuprinse între 200 și 3.500 de euro pentru actele dorite, în total aproximativ 40.000 de euro.

Cel din urmă îi lăsa să creadă că are relații cu: instructori auto, profesori de legislație rutieră, medici, psihologi și chiar polițiști. Anterior, procurorii DNA au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu 7 inculpați, trimițând în judecată nu mai puțin de 30 de persoane.

Ce se întâmplă pe piața neagră din Moldova?

Cum stă treaba pe piața neagră din Moldova? Nu este vorba despre un permis de conducere eliberat în Uniunea Europeană, dar cel care îl deține are aceleași drepturi ca un șofer obișnuit. Un caz este al unui bărbat din Iași care a încercat anul trecut să iasă din țară pe la Vama Huși.

Acestea deținea un carnet de conducere fals pe care susține că l-a cumpărat din Republica Moldova. Prețul plătit a fost de 400 de euro, iar calitatea a lăsat de dorit pentru că a fost imediat prins de autorități.

„La controlul de frontieră, L.C. a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals şi că L.C. nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere”, a transmis Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

Bărbatul le-a mărturisit anchetatorilor că a cumpărat permisul de conducere prin intermediul unui cetățean din Chișinău pe care nu îl cunoaște. Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

The post Câți bani costă un permis auto fals în România. Cel mai scump e cât o mașină second-hand appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă