Câți bani au dat PSD și PNL pentru campanii în care le promiteau oamenilor că facturile nu vor crește

1 săptămână in urmă 15


Anul trecut, atât PSD, cât și PNL, au investit milioane de lei campanii de promovare la nivel național în care anunțau că facturile la energie și gaze nu vor crește, reiese dintr-o investigație realizată de Europa Liberă. Acum, ambele partide aflate la putere în coaliția de guvernare caută soluții, dar și vinovații pentru scumpirile pe acre le suportă românii.


PSD a strâns peste 500.000 de semnături în favoarea unei petiții legată de facturi, iar marile orașe au fost împânzite cu panouri pe care scria: „Plafonăm prețurile la energie și gaz”, „Spune stop scumpirilor la energie și gaz”. Purtătorul de cuvânt al PSD a declarat pentru Europa Liberă că nu știe care a fost costul acestei campanii.


Campania PSD s-a desfășurat prin instalarea de corturi în marile orașe, începând cu luna octombrie 2021. A treia componentă a campaniei PSD a fost legată de mesajele promovate pe rețelele sociale.


Toate organizațiile PSD au postat pe site-ul de Facebook că partidul nu va permite ca facturile să crească. O astfel de campanie depășește câteva sute de mii de euro, potrivit experților social media.


Captură foto: România Liberă

Și PNL a avut o campanie similară realizată prin intermediul firmei Future Innovation. Vicepreședintele Pavel Popescu a declarat pentru sursa citată că două campanii online au fost plătite din banii de subvenție. Costul: 1,8 milioane de lei pentru luna octombrie.


Campania „trecem iarna cu bine”, desfășurată în luna octombrie, se apropie pe YouTube de 1 milion de vizualizări pe contul PNL. Mesajul a fost însă promovat și pe zeci de pagini de Facebook.https://youtu.be/svfpdWzMghQ

După aceste campanii și după ce oamenii au primit facturi mărite, cele două partide au spus că legea a fost ineficientă și prost gândită.


Ministrul Popescu dă vina pe ANRE și pe firmele care au trimis facturile eronat, fără să țină cont de plafonare și compensare. El a precizat că firmele care au facturat trebuie să țină cont că până la un anumit prag este plafonare, dar sub acel plafon intervine și compensarea.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă