Câți bani a primit Simone Biles din partea Statelor Unite ale Americii, pentru participarea la JO. Ce avere are atleta

2 luni in urmă 24

  • Liga 1: FC Botoșani - UTA Arad, vineri, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: CS Mioveni - CFR Cluj, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Atleta din Statele Unite ale Americii s-a accidentat în finala pe echipe, apoi s-a retras din finalele de la individual compus, sărituri, paralele și sol, pentru ca ulterior să obțină o medalie de bronz la proba de bârnă.

Simone Biles a câștigat o sumă importantă pentru participarea la Jocurile Olimpice

Conform publicației spaniole AS, deși a avut o participare sporadică în finalele de la Tokyo, Biles a reușit să primească o sumă importantă din partea statului american. 

Atleta a încasat 22.500 de dolari pentru medalia de argint obținută de echipa sa, și încă 15.000 de dolari pentru medalia de bronz obținută de data aceasta de către ea, la bârnă. Astfel, Biles s-a întors în țara natală cu un total de 37.500 de dolari, deși a participat la doar două finale.

Potrivit aceleiași surse, Biles are o avere estimată la 6 milioane de dolari, majoritatea banilor provenind din contracte de sponsorizare și premii obținute în urma performanțelor sportive.

Simone Biles: "Nu suntem doar un divertisment, suntem oameni"

După concurs, Biles a vorbit despre momentele dificile prin care a trecut în ultima perioadă: "Pentru a aborda subiectul sănătăţii mintale, cred că ar trebui să vorbim despre asta mult mai mult, în special cu sportivii. Pentru că ştiu că unii dintre noi trecem prin aceleaşi lucruri şi ni se spune mereu să mergem până la capăt.

Dar suntem cu toţii puţin mai în vârstă acum şi putem vorbi pentru noi înşine. La sfârşitul zilei, nu suntem doar un divertisment, suntem oameni. Şi în culise se întâmplă lucruri cu care încercăm să jonglăm pe lângă sport.

A trebuit să fiu evaluată medical în fiecare zi şi am avut două şedinţe cu un psiholog sportiv din echipa americană. Abia am făcut finala. Dar am reuşit să facem echipă, iar singurul salt pe care l-am făcut a fost extraordinar.

Dar pentru celelalte probe, fizic şi psihic, nu a fost sigur pentru mine să concurez, deoarece nu puteam face exerciţiile fără a-mi pune în pericol sănătatea şi securitatea. Sunt mândră că am putut concura din nou la JO", a spus Simone Biles, citată de News.ro.

Etichete: jocurile olimpice , olimpiadă , simone biles
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă