Cățelusul ars de viu de niște copii a fost salvat! Poliția a deschis dosar penal pentru rănirea și schingiuirea animalelor

3 luni in urmă 11

Poliția din Ilfov s-a autosesizat și a deschis dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor după ce imaginile abominabile cu un cățel incendiat de niște copii au devenit virale pe internet în ultimele zile.

Imaginile cu animalul care a luat foc după ce niște copii au turnat pe el cu un lichid inflamabilminorii care dau foc unui cățel, care fuge speriat, au fost postate pe rețelele de socializare în ultimele zile.Cățelul care a ars de viu, după ce doi copii au turnat pe el un lichid inflamat și apoi i-au dat foc, a fost salvat de o asociație pentru protecţia animalelor

Incidentul a avut loc în Buzău, iar dosarul va fi declinat organelor de urmărire penală de acolo. Între timp, un ONG pentru salvarea animalelor și forțele de ordine au intervenit. 

„La data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii orașului Pantelimon s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii orașului Pantelimon au identificat persoana care a postat imaginile pe rețeaua de socializare, în cauză fiind vorba despre o persoană în vârstă de 17 ani, din județul Bistrița Năsăud.

De asemenea, a fost identificată și persoana care a filmat și postat incidentul pe o altă rețea de socializare, respectiv un minor, în vârstă de 13 ani, domiciliat în județul Buzău.

Polițiștii orașului Pantelimon au relaționat cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, îar în urma verificărilor efectuate, a rezultat că faptele investigate au fost comise pe raza județului Buzău.

În consecință, polițiștii ilfoveni desfășoară activități procedurale în vederea declinării competenței teritoriale, către organele de urmărire penală din județul Buzău”, potrivit comunicatului de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

Un ONG pentru salvarea animalelor a intervenit pentru a recupera cățelul rănit, fiind însoțiți de poliție și forțele speciale. 

Patrupedul este într-o stare mai bună, dar este foarte afectat psihic, tremură necontrolat, au anunțat reprezentanții organizației nonguvernamentale și au relatat că acesta a mai fost schingiuit, din păcate, pentru că are mai multe răni la cap, nu de la arsură, ci de la niște lovituri.

Aceștia spun că micul cățel este în siguranță acum: „... imaginile care nu ne-au lasat sa dormim. Catelul este in siguranță acum”, a transmis, duminică, pe Facebook, Asociația pentru protecția animalelor Kola Kariola.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă