CÂTE vaccinări vom face pentru a avea imunitate la COVID-19 - Răspunsul vine de la medicul Valeriu Gheorghiţă

2 săptămâni in urmă 3

 Pixabay.comVaccinare împotriva COVID-19 Foto: Pixabay.com

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă a dat mai multe detalii despre o vaccinare sezonieră în cazul COVID-19. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 a vorbit despre asemănările și deosebirile coronavirusului cu gripa.

DUMINICĂ, 28 MARTIE 2021, 09:16

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă spune că, în general, nu crede că va fi nevoie ca imunizarea împotriva coronavirusului să se facă în fiecare an, la fel ca la gripă. Vor exista situații însă când va fi nevoie de o doză suplimentară.

Unele persoane cu risc vor fi nevoite să mai facă încă o doză, însă deocamdată nu se poate afirma această ipoteză, a precizat Valeriu Gheorghiță, la o televiziune de știri.

Medicul spune că „în opinia mea, şi nu doar a mea, ci şi a experţilor, foarte probabil că nu” va fi nevoie să facem vaccinul împotriva COVID-19 în fiecare an, adică să debină sezonier.

„Este posibil să fie anumite categorii de persoane, care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe, pentru care să fie nevoie de o singură doză, e un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”, a explicat coordonatorul CNCAV.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă