Câte programări s-au făcut pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, în mai puțin de 24 de ore

1 săptămână in urmă 27

Programările pentru vaccinarea anti-COVID pentru copiii de 5-11 ani, care începe pe 26 ianuarie, s-au putut face începând de joi, 13 ianuarie, iar în mai puţin de 24 de ore au fost validate 981 de programări în platforma RoVaccinare, a anunțat vineri dimineață secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, pe pagina sa oficială de Facebook.

”Am dat startul programărilor pentru vaccinarea celor mici! În mai puţin de 24 de ore au fost validate 981 de programări în platforma RoVaccinare, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani”, a transmis Andrei Baciu, pe pagina de Facebook.

Secretarul de stat a mai spus că prima tranşă de vaccin anti-COVID pentru această categorie de vârstă va ajunge în ţara noastră zilele următoare, iar cei care vor să îşi programeze copiii trebuie să caute în platformă semnul ”P_PED”.

Comitetul național de coorodonare a campaniei de vaccinare (CNCAV) a anunțat joi că vaccinarea anti-COVID cu serul de la Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani începe în România pe 26 ianuarie, iar programarea în platforma este deja posibilă.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor. De asemenea, vaccinarea se poate face și în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

Legat de prima tranșă de vaccin pentru copiii de 5-11 ani, Ministerul Sănătății a anunțat luni, 10 ianuarie, că primele doze ajung în România în perioada 21-25 ianuarie. Pentru această grupă de vârstă a fost autorizat la finalul lunii noiembrie 2021 în UE vaccinul produs de Pfizer.

Vaccinul va fi administrat în doze mai mici, tot două, dar de câte 10 micrograme. Rapelul va fi făcut tot după 21 de zile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă