Cătălin Rădulescu, deputatul „mitralieră”, trimis în judecată de DNA. Este acuzat că ar fi obținut ilegal titlul de revoluționar cu „rol determinant”

4 săptămâni in urmă 22

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 15:29

257 citiri

Fostul deputat PSD Cătălin Răducescu, cunoscut drept „deputatul mitralieră”, a fost trimis luni, 20 decembrie, în judecată de DNA, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și fals în declarații în formă continuată.

Rădulescu este acuzat că ar fi dobândit pe nedrept calitatea de fost revoluționar.

Alături de fostul deputat, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a mai multor persoane.

„Sanda Adrian, la data faptei secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (S.S.P.R.) și președinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant;

Tănase Corina Denisa,, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant;

Cechi Cristina Valentina, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant,

fiecare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii arată că,în cursul anului 2016 Sanda Adrian, Tănase Corina Denisa și Cechi Cristina Valentina ar fi admis cererea de acordare a titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” formulată de Rădulescu Cătălin Marian, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute „până la fuga dictatorului” (data de 22 decembrie 1989, ora 12:10).

DNA transmite că „membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de inculpatul Rădulescu Cătălin Marian și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București, în perioada 16-21 decembrie 1989. Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că inculpatul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București”.

După acest pas, lui Rădulescu i-a fost acordat, prin decret prezidențial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”. De asemenea, el a obținut, în mod necuvenit, o indemnizație în valoare de 2.020 lei/lunar (în total 165.640 lei), începând cu data de 01.01.2015 până în octombrie 2021.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Deputatul Catalin Radulescu este urmarit penal de procurorii DNA pentru modul in care a a obtinut certificatul de revolutionar. El este acuzat de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite si fals in declaratii in forma continuata. Trei functionare care au contribuit la acordarea certificatului sunt implicate in dosar.

Tiitlul se acorda in baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificarile ulterioare, privind recunostinta pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista din Valea Jiului - Lupeni - august 1977.

Cătălin Rădulescu a fost poreclit „deputatul mitralieră” după ce i-a spus unei jurnaliste că deține o armă.

Citeste si:

Bugetul pe 2022, adoptat de Guvern. Câştigul salarial mediu brut este de 6.095 lei. Care sunt celelalte prevederi

Guvernul a aprobat luni, 20 decembrie, în şedinţă, proiectul bugetului de stat pe 2022 şi proiectul bugetului asigurărilor de stat pe 2022. Ministrul Finanţelor a afirmat că Executivul...

 Liberalii sunt plini de dosare penale, dar vorbesc despre echidistanţă şi transparenţă

PSD Iaşi susţine că filiala locală a PNL are mulţi oameni cu dosare penale şi că nu ar trebui să vorbească despre echidistanţă şi transparenţă în administraţia publică, ca reacţie...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă