Cătălin Predoiu, în CRIZA facturilor: „Nu este vorba de o descindere pe sectorul energetic de tip hărţuială sau abuz”

1 săptămână in urmă 12

Cătălin Predoiu - ministrul Justiției Cătălin Predoiu - ministrul Justiției

Cătălin Predoiu - ministrul Justiției a ținut să precizeze că nu este vorba de o descindere pe sectorul energetic de tip hărţuială sau abuz în privința anchetei pe care a anunțat-o anterior.

JOI, 13 IANUARIE 2022, 21:34

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

„Ministrul Justiţiei are dreptul constituţional şi legal să emită astfel de îndrumări. În al doilea rând, aş dori să înţelegem exact ce efecte ar putea avea o astfel de îndrumare şi cred că cel mai simplu ar fi să spun ce efecte nu are o astfel de îndrumare, pentru că nu trebuie să ne închipuim că de mâine procurorii vor descinde la toţi operatorii din sistemul energetic şi vor lua la mână facturile. Nici vorbă de aşa ceva!”, a explicat ministrul Justiţiei, joi seară, la un post TV.

„De ce e nevoie de o astfel de îndrumare? Pentru că procurorii lucrează într-un sistem în care nu au tot ce le trebuie la dispoziţie, nu au resurse umane destule, sunt foarte multe locuri vacante în Ministerul Public, uneori condiţiile logistice nu sunt cele mai strălucite şi atunci e nevoie de o prioritizare a cauzelor pe care ei le instrumentează. Şi atunci, ca ministru al Justiţiei, când observi că societatea acordă atenţie, suferă, există un fenomen care ar necesita o atenţie specială, poţi să transmiţi un mesaj în ceea ce priveşte această prioritizare.

Deci în niciun caz nu este vorba de o descindere pe sectorul energetic de tip hărţuială sau abuz şi aşa mai departe, ci doar că în planul de activităţi aceste tipuri de anchete să fie prioritizate, ăsta este mesajul”, a adăugat Cătălin Predoiu. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă