Cătălin Moroșanu, mesaj tăios după decizia luată de UEFA, în cazul „Colțescu”: „Câți dintre «acuzatori» își vor cere scuze?”

3 săptămâni in urmă 15

Cătălin Moroșanu, fostul luptător de K1, a avut un mesaj tăios, pe rețelele sociale, în urma deciziei luate de UEFA, în cazul scandalului cu tentă rasistă care l-a avut protagonist pe Sebastian Colțescu, la partida PSG – Bașakșehir, din Liga Campionilor.

Sebastian Colţescu, arbitrul de rezervă de la meciul de Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, şi unul dintre asistenţi, Octavian Şovre, au folosit atunci expresiile „ăla negru” şi „negrul ăla” pentru a-l indica centralului Ovidiu Haţegan pe antrenorul secund al formaţiei turce, camerunezul Pierre Webo. În urma acestei exprimări nefericite, s-a iscat un adevărat scandal, care a dus la rejucarea meciului, următoarea zi, și înlocuirea brigăzii de arbitri.

Potrivit raportului UEFA, prezentat în exclusivitate de ProSport, cuvintele folosite de Sebastian Colțescu nu au încărcătură rasistă.

Cătălin Moroșanu, mesaj tăios după decizia luată de UEFA, în cazul „Colțescu”

Fostul luptător de kickboxing este un aprig susținător al lui Sebastian Colțescu, în scandalul cu tentă rasistă care l-a avut protagonist. „Moro” este fericit că s-a făcut „dreptate” pentru centralul român și se întreabă, în mod ironic, câți dintre cei care l-au acuzat pe Colțescu de rasism își vor cere scuze.

„S-a făcut dreptate pentru Sebastian Colțescu, mesajul rămâne același. Opriți-vă să vă denigrați frații români. Câți dintre «acuzatori» își vor cere scuze?”, a scris Cătălin Moroșanu, într-o postare pe Facebook.

Cum a reacționat Sebastian Colțescu, după scandalul cu tentă rasistă în care a fost implicat

Josep Vandellos, avocatul lui Sebastian Colțecu, susține că, deși arbitrul român a fost afectat de scandalul care l-a avut ca protagonist, nu și-a pierdut cumpătul, fiind sigur că totul se va clarifica.

În plus, avocatul a dezvăluit faptul că Sebastian Colțescu a primit mai multe mesaje de încurajare, decât cele care îl acuzau de rasism.

„Eu cred că el e un om extrem de puternic, care a tratat totul cu calm, tot timpul. L-am văzut afectat, dar niciodată să își piardă calmul sau să fie agitat. A fost calm, sigur pe el și convins că lucrurile se vor clarifica, așa a reacționat față de mine.

Cât despre reacțiile publice. Dacă ați putea vedea toate mesajele primite și de el, și de mine, în privat, oameni din politică, avocați, și-au oferit sprijinul. Sunt mai mulți cei care au scris să își ofere sprijinul, decât cei care au ieșit să arate cu degetul. Asta a dat multă siguranță”, a declarat Josep Vandellos, la PRO X.

The post Cătălin Moroșanu, mesaj tăios după decizia luată de UEFA, în cazul „Colțescu”: „Câți dintre «acuzatori» își vor cere scuze?” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă