Cătălin Drulă: „Spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat! Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge!” Ministrul a cerut restabilirea circulației la metrou VIDEO

1 lună in urmă 2

Ministrul Transporturilor - Cătălin DrulăMinistrul Transporturilor - Cătălin Drulă

Cătălin Drulă - ministrul Transporturilor a cerut autorităților să restabilească ordinea și circulația la metroul bucureștean. Acesta i-a transmis un mesaj liderului de sindicat de la care au pornit evenimentele care au creat haos la metrou: „Spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat! Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge!”.

VINERI, 26 MARTIE 2021, 16:21

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Le cer scuze bucureștenilor pentru că au fost obligați să treacă prin acest eveniment. Le cer scuze după ce câteva zeci de miniștri ai Transporturilor au lăsat să se formeze un buboi. Nu vom face niciun pas înapoi. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, ci doar banii firmei pe care o controlează. Spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat! Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge!

Am trecut multiplele infracțiuni într-o plângere penală. Au organizat o mafie. Unde vă credeți? Nu vă mai merge. Abuz în serviciu, trafic de influență, șantaj. Suntem un stat de drept. Pagubele sunt evaluate la milioane de lei, Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili. Le cer celor implicația, poate unii manipulați, să nu mai persiste în acțiune.

Autoritățile trebuie să-și facă datoria, numai ele pot elibera șinele ocupate de ilegaliști. O minciună a lui Rădoi: nu a fost nimeni concediat de la metrou. Sunt zece oameni care s-au pensionat. Altă minciună: niciun salariu nu a fost redus la metrou. Altele sunt mizele acum: cartelul, controlul oneros asupra proprietății statului.

Ieri s-a trimis o somație de eliberare a spațiilor comerciale ocupate fără drept de firma sindicatului. Pe acest subiect nu avem ce dialoga. Pe subiecte de interese legitim pentru angajați da, vom dialoga, după ce repornește metroul. Metroul nu circulă acum din cauza unei situații de ordine publică. Autoritățile de ordine publică trebuie să rezolve problema. Metroul e o infrastructură critică a statului român, statul român nu va da niciun pas în spate în fața mafiei. Sunt 5.500 de angajați la metrou, numai câteva sute au fost implicați în această acțiune. Cer autorităților responsabile cu ordinea publică să restabilească circulația la metroul bucureștean. Am discutat și cu premierul Cîțu, și cu ministrul Bode, trebuie restabilit accesul la metrou. Nu pot să știu ce vor face oamenii care determină acest blocaj. Nu are rost să te duci la pușcărie pentru Rădoi”, a transmis ministrul Cătălin Drulă.

„Vom restabili legalitatea în spațiile de metrou, e domeniul public. E normal să nu fie administrat ca o proprietate privată. Firma sindicatului continuă să încaseze banii de la metrou, deși contractul e expirat din 2018. Eu nu fac decât să aplic legea. Măsurile care trebuie luate sunt de natura ordinii publice. Sper ca urmare a discuției de la prefectură să revenim la circulația normală.

Nu este atributul meu să organizez intervenții de forțe de ordine publică, e atributul Ministrului de Interne. Nu vom negocia legea niciodată. Spațiile comerciale sunt domeniu public. Miniștrii succesivi ai Transporturilor au închis ochii la această ilegalitate. Acolo e imperiul lui Rădoi și nu te atingi. S-a format o mafie acolo. Nu am ce să discut cu dl Rădoi, el a discutat cu directorul Metrorex. Eu sunt aici ca să respect legea și interesul public și asta fac”, a declarat Cătălin Drulă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă