Cătălin Drulă, primele critici la adresa lui Sorin Grindeanu: Se cam adună gafele ministrului. Să nu știi că ai în lucru 300 km de autostradă e deja cam mult

2 săptămâni in urmă 13

Cătălin Drulă, fostul ministru USR al Transporturilor, l-a criticat luni în premieră pe actualul deținător al portofoliului, Sorin Grindeanu (PSD). Drulă a caracterizat drept ”gafă” declarația lui Grideanu, potrivit căruia ar fi în lucru 80 km de autostradă, arătând că în acest moment sunt în lucru 293 kmde autostradă și drum expres.

Acestea sunt primele critici directe lansate de Drulă la adresa noului ministru al Transporturilor după preluarea mandatului.

  • Postarea integrală a lui Cătălin Drulă:

Mi-am zis că sunt emoțiile începutului, dar se cam adună gafele ministrului Grindeanu… Să nu știi că ai în lucru 300 km de autostradă și drum expres și să spui că “sunt în lucru undeva la peste 80 de kilometri” e deja cam mult. Îi atașez mai jos* lista completă a proiectelor ca să fie mai ușor de reținut.

Apoi, legat de autostrada de pe Valea Prahovei, dl. Grindeanu se războiește cu “fostul ministru” și gafează din nou, neștiind că nu se referă la mine, ci la colegul de masă din guvern, dl. Bode. Licitația pentru contractul de proiectare cu toate termenele de acolo (citate greșit de altfel, încă o gafă) este lansată și cu oferte depuse în mandatul dlui. Bode din 2020.

În loc să se certe între ei în guvern, mai bine ar pune presiune pe consultantul Consitrans să respecte termenele contractuale. Asta i-am cerut încă de la audieri, după ce, în cele 3 luni de interimat PNL, contractul de proiectare a fost lăsat de izbeliște.

Au trecut deja 10 luni (din cele 42 ale contractului, așa cum l-a licitat dl. Bode) și nu suntem nici la 5% din progresul necesar. Traseul autostrăzii trebuia deja finalizat și investigațiile în teren să fie avansate. Nici vorbă de așa ceva, contractul bate pasul pe loc. Aici ar trebui să-și investească dl. Grindeanu și PSD-PNL energia, la respectarea termenelor contractuale de către consultant. Cine știe, poate le pune o pilă fostul director general al Consitrans pe care l-au numit la conducerea consiliului de administrație al companiei naționale de drumuri CNAIR.

* LISTA PROIECTELOR ÎN DERULARE (autostradă + drum expres)
Proiecte cu contract semnat: 386 km
din care
Proiecte cu lucrări începute fizic în teren: 293 km
– A0 Sud: 51km
– A0 Nord lotul 2: 19km
– A1 Sibiu-Pitești secțiunile 1&5: 43km
– Pod peste Dunăre la Brăila cu drumuri de legătură: 23km
– DX12 Craiova-Pitești tronsoanele 1&2&3: 90km
– Drum expres Brăila-Galați: 11km
– A3 Transilvania sectoarele Cluj-Zalău & Nușfalău-Suplacu de Barcău: 56km
și
Proiecte în faza de pre-execuție (proiectare): 93 km
– A0 Nord lotul 4: 5km
– A1 Sibiu-Pitești secțiunea 4: 10km
– DX12 Craiova-Pitești tronsonul 4: 31km
– A3 Transilvania sectorul Chiribiș-Biharia: 28km
– Drum expres de legătură A3-Oradea: 19km

Și pentru că dl. Grindeanu tot vorbește de “GREAUA MOȘTENIRE”, iată ce a produs ANUL 2021 în termeni de proiecte de infrastructură rutieră:

Contracte de lucrări semnate în 2021: 90 km
– A0 Nord lotul 2: 19km
– A1 Sibiu-Pitești secțiunea 4: 10km
– DX12 Craiova-Pitești tronsonul 4: 31km
– Drum expres Brăila-Galați: 11km
– Drum expres de legătură A3-Oradea: 19km

Proiecte pe care lucrările au început în anul 2021: 183 km
– A0 Sud loturile 1&3: 35km
– A0 Nord lotul 2: 19km
– A1 Sibiu-Pitești secțiunea 5: 30km
– DX12 Craiova-Pitești tronsonul 3: 32km
– Drum expres Brăila-Galați: 11km
– A3 Transilvania sectoarele Cluj-Zalău & Nușfalău-Suplacu de Barcău: 56km

Foto: Pro Infrastructura

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă