Cătălin Drulă intervine în scandalul grevei de la metrou: „E inadmisibil! V-a mers până acum, dar nu vă mai merge!”

2 săptămâni in urmă 1

Cătălin Drulă intervine în scandalul grevei de la metrou! Ce soluții a găsit ministrul pentru rezolvarea situației

Ministrul Cătălin Drulă, declarații Live:

-Rădoi a decis că bucureștenii nu contează. Contează doar banii firmei pe care o controlează. Rădoi, s-a terminat. Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge. E absolut inadmisibil ca o infrastructură să fie blocată. Am trecut totul într-o plângere făcută la DNA.

-V-a mers până acum, dar nu vă mai merge. Am depus o plângere și am toată încrederea în justiția din România că își va face datoria. Se vor recupera banii. Le cer celor implicați să nu mai persiste în această acțiune și să se oprească din încălcarea legii. Autoritățile trebuie să își facă datoria.

-Apropo de o acuzație lansată de Rădoi. O minciună! Nu a fost nimeni demis de la metrou. Niciun salariu nu a fost redus în acest moment. Altele sunt mizele acestei acțiuni. Controlul asupra companiei și proprietății statului. Ieri s-a emis o somație a acestor spații ocupate fără drept.

-Bucureștenii au tot dreptul să circule cu metroul. Nu dăm niciun pas în spate din cauza mafiei. E o acțiune pe care toți specialiștii o consideră ilegală.

Tot astăzi, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat că a depus o plângere la DNA împotriva celor pe care îi consideră responsabili de blocarea metroului din Bucureşti. De asemenea, Jandarmeria a aplicat amenzi de peste 120.000 de lei.

Ministrul Transporturilor a precizat că cei vinovaţi de blocarea metroului ar putea fi acuzaţi inclusiv de şantaj, abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

„Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni: zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență, folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane, folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite
șantaj, infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate.

Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare.

Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției. Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a scris Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Trei dosare penale. 23 de amenzi în valoare de 125.000 de lei

Au fost deschise trei dosare penale ce îi vizează pe protestatari, pe motiv că organizat un protest fără a avea autorizare și nici nu au respectat măsurile sanitare.

Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în prezent, 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 125.000 de lei în cazul protestului spontan de la metrou, anunţă Poliţia Capitalei.

Sancţiunile contravenţionale au fost acordate pentru:

nerespectarea măsurilor prvind organizarea de adunări publice în spaţii închise, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. desfăşurarea protestului fără autorizare, faptă prevăzută de Legea nr. 60/1991 şi nerespectarea măsurilor sanitare, cum este prevăzut tot în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Circulația cu metroul, oprită vineri din cauza protestelor

Activitatea Metrorex a fost întreruptă pe toate cele 5 magistrale, după ce reprezentanți ai sindicatului de la metrou au organizat un protest spontan în stația Piața Unirii.

Angajații au coborât în tunel, pe calea de rulare și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Manifestarea de vineri dimineața este în fapt o acțiune sindicală, în timpul căreia reprezentanții USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex, potrivit unui anunț al companiei.

„Ajustarea intervalului de succedare în afara orelor de vârf nu pune în pericol funcţionarea la parametri optimi a vreunei magistrale de metrou, acest lucru fiind asigurat şi de un număr corespunzător de personal specializat”, a transmis compania.

Citește și Aglomerație de nedescris în autobuze și tramvaie, după protestul de la metrou. Preţurile curselor pe aplicațiile de ridesharing au explodat. O cursă de câţiva kilometri a ajuns să coste 200 de lei

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă