Catalin Drula explica dezastrul de la Transporturi: "Am stiut dinainte ca intru intr-o structura de care Romania este mandra"

1 lună in urmă 13

Operatiunile de intretinere a infrastructurii de transport nu au mai fost efectuate de multi ani, fiind vorba chiar de 10-15 ani in cazul infrastructurii feroviare. Declaratia ii apartine ministrului Transporturilor, Catalin Drula.

"Starea infrastructurii, intretinerea este scadenta. Ca sa fiu limpede, sa nu folosesc cuvinte foarte tehnice, operatiunile de intretinere, de reparatie, nu s-au efectuat, dar nu de doua zile, de 10, de 15 ani, in special pe zona feroviara, rapoarte care arata procente enorme din infrastructura care este scadenta la intretineri, la reparatii capitale. Si pe drumuri avem o problema. Ceva mai bine stam pe drumuri, dar si acolo avem un procent mare din reteaua rutiera", a declarat duminica, la Digi 24, ministrul Transporturilor.

Care e prioritatea din mandatul sau

Acesta a mentionat ca Ministerul pe care il conduce gestioneaza 16.000 de kilometri de drumuri nationale, peste 10.000 de kilometri de cale ferata si 900 de kilometri de autostrada.

Intrebat care este prioritatea sa ca ministru in ceea ce priveste bugetul pe acest an, Drula a aratat ca "prioritatea numarul unu o reprezinta investitiile in infrastructura" si ca intentioneaza sa investeasca suma record de 8 miliarde de lei in infrastructura de transport.

"Am stiut dinainte ca nu intru intr-o structura care e ultraperformanta si de care Romania este mandra. Cu totii suntem cetateni ai acestei tari nu suntem in mare multumiti de infrastructura acestei tari", a precizat ministrul, referind-se la preluarea portofoliului Transporturilor.

Mai puteti citi

Marturia cutremuratoare a medicului de la Matei Bals care a spart geamurile pentru a ajunge la pacienti: "Ardeau de vii si strigau dupa ajutor!"Metoda neobisnuita folosita de o femeie pentru a-i distrage atentia unui hot: i-a facut sex oral pana la venirea politistilorINTERVIU Cum a ajuns Romania de la "ciuma Europei" la una din putinele tari in care numarul cazurilor de COVID e in scadere. Explicatiile unui expert in sanatate publicaFenomenul Maldive: Cum au ajuns excursiile exotice mai ieftine decat o vacanta in RomaniaEXCLUSIV Ce investitie uriasa face Simona Halep in zona exclusivista a Marii Negre
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă