Cătălin Drulă anunţă construirea unui sens giratoriu care va fluidiza circulaţia pe Centura Capitalei: „Lucrările se vor încheia în toamnă”

2 luni in urmă 32

Cătălin Drulă a anunţat că a fost emisă autorizaţia de construire a unui sens giratoriu modern, de tip turbogiraţie, pe şoseaua de centură a Bucureştiului.

Cătălin Drulă: Veşti bune la final de săptămână

„Veste bună pe final de săptămână – tocmai ce a fost emisă autorizația de construire pentru o soluție pe care am propus-o anul acesta și iată că o implementăm rapid, atât de necesară pentru fluidizarea circulației pe șoseaua de centură a Bucureștiului, în punctul de intersecție cu Strada Gării Otopeni.

Vorbim despre construirea unui sens giratoriu modern, de tip turbogirație, la care se adaugă construirea unei benzi dedicate, destinată mașinilor care circulă dinspre DN1/Mogoșoaia în direcția Tunari și care astfel pot merge înainte, fără să fie obligați să mai dea prioritate în sensul giratoriu.

Cei care trec zilnic pe acolo știu ce ambuteiaje se creează acum din cauza acelui giratoriu improvizat. Un alt beneficiu al proiectului: siguranța rutieră pe timp de noapte prin acest punct va fi îmbunătățită, prin instalarea a 16 stâlpi de iluminat”, a transmis ministrul Transportului pe Facebook.

Citeşte şi Rectificarea bugetară aruncă în aer coaliţia. Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă (USR), primeşte de 10 ori mai puţin decât a cerut. Barna şi Cioloş, întâlnire de urgenţă cu Cîţu

Ministrul Transportului a precizat că lucrările la sensul giratoriu de la Otopeni se vor încheia la toamnă, iar investiţia se ridică la 1,8 milioane de lei. Banii provin din bugetul de întreținere a drumurilor.

„Lucrarea se încheie la toamnă, iar investiția se ridică la 1,8 milioane de lei – bani proveniți din bugetul de întreținere a drumurilor.
În zonă mai sunt în desfășurare două proiecte care vor fluidiza traficul și vor aduce un plus de confort șoferilor: asfaltările începute deja pe centură (între pasajul Mogoșoaia și această intersecție) și pasajul de la Mogoșoaia.

Toate aceste investiții vor fi gata la începutul lui octombrie, astfel încât circulația pe acest sector al centurii capitalei să fie mai fluentă și sigură.

Așa cum ne-a dovedit anul acesta proiectul reabilitării DN68A Margina-Holdea și regândirea giratoriului de la Margina, asemenea soluții simple și elegante pot reduce chiar și cu zeci de minute timpii de așteptare din trafic”, a precizat ministrul.

Citeşte şi Dan Barna exclude remanierea lui Cătălin Drulă: „Nu se discută, la momentul de faţă, despre niciun fel de remaniere, pentru niciun minister”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă