Cât va dura valul 5 al pandemiei de covid. Cele mai periculoase luni pentru îmbolnăvire

4 săptămâni in urmă 41

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc marți, Ministrul Sănătății a spus cât va dura valul cinci al pandemiei Covid-19, din punctul său de vedere. De asemenea, Alexandru Rafila a mai precizat care ar putea fi lunile de risc maxim.

Cât va dura valul cinci al pandemiei

În opinia ministrului, valul cinci al pandemiei ar putea dura cel puțin două luni, având în vedere situația din celelalte țări europene și nu numai. Lunile de risc maxim ar putea fi februarie și martie, a mai adăugat Ministrul Sănătății.

„Eu cred că valul 5 al pandemiei va dura mai mult de o lună şi jumătate, probabil că va dura cel puţin două luni, văzând ce se întâmplă şi în alte ţări. Nu avem de unde să ştim cât timp va dura, dar vedem cam cum evoluează lucrurile. Cred că lunile de risc maxim sunt lunile februarie şi martie”, a spus ministrul Sănătății, la Palatul Parlamentului.

Totodată, acesta a mai făcut un anunț important, făcând referire la certificatul verde. În proiectul de lege privind aplicarea certificatului electronic Covid-19 este prevăzut ca și persoanele care s-au vaccinat doar cu o singură doză să primească certificat. Cu toate acestea, va deveni permanent doar atunci când se vor vaccina și cu a doua doză prevăzută, astfel având schema de vaccinare completă.

Șeful OMS, despre pandemie

În urmă cu câteva zile a avut loc conferința internațională de la Geneva, acolo unde directorul general al OMS a precizat că varianta nouă a coronavirus, Omicron, circulă mult mai repede decât celelalte. Cei vaccinați și cei care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19 este posibil să se infecteze sau să se reinfecteze, a mai adăugat acesta.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai vorbit și despre perioada sărbătorilor. Șeful OMS a îndemnat familiile și persoanele care au de gând să petreacă sărbătorile împreună să se gândească de mai multe ori înainte de a se întâlni.

”Un eveniment anulat este mai bine decât o viață în minus. Vrem să petrecem mai mult timp alături de familia noastră, însă pentru a-i proteja pe ei, trebuie să ne protejăm înainte pe noi, acest lucru înseamnă în unele cazuri să renunţăm la evenimente. Dacă vrem să punem capăt pandemiei anul viitor, trebuie să punem capăt accesului inegal la vaccinuri şi să reuşim ca 70% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la mijlocul anului viitor”, a precizat el.

The post Cât va dura valul 5 al pandemiei de covid. Cele mai periculoase luni pentru îmbolnăvire appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă