Cât timp vor mai beneficia românii de roaming gratuit la telefonia mobilă atunci când călătoresc în UE

1 lună in urmă 3

Comisia Europeană a anunțat, miercuri, că va propune prelungirea cu zece ani a actualului sistem de tarifare în telefonia mobilă, care permite utilizarea fără taxe suplimentare de roaming în spațiul Uniunii Europene, informează Digi24.

În acest sens, Comisia a propus, prin noul regulament, prelungirea normelor actuale, care urmează să expire în 2022, pentru încă 10 ani.

”Noile reguli vor asigura și acces eficient la servicii de urgență, inclusiv prin îmbunătățirea prezentării unor mijloace alternative pentru persoanele cu dizabilități, precum și prin creșterea modalităților de înștiințare privind utilizarea serviciilor cu TVA în roaming”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

170 de milioane de europeni beneficiază de scutire

Tarifele de roaming ale UE au fost eliminate la 15 iunie 2017. Circa 170 de milioane de cetățeni beneficiază de atunci de roaming gratuit când călătoresc în cadruș pieței unice.

”Sfârșitul taxelor de roaming este un prim exemplu despre modul în care UE menține conectați milioane de cetățeni, îmbunătățindu-le viețile”, a afirmat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru Adaptarea Europei la Era Digitală.

La rândul său, Thierry Breton, comisarul UE pentru Piața Internă, a precizat că în paralel cu eliminarea taxelor se lucrează la susținerea investițiilor pentru infrastructura adecvată unei mai bune conectivități.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă