Cât te costă amânarea plății facturilor la curent sau la gaze naturale. “Este un sprijin aparent”

3 săptămâni in urmă 24

Plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale, compensarea și amânarea plații facturilor la curent și agentul termic a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis vineri, 29 octombrie, iar masurile au început să se aplice de luni, 1 noiembrie.

Ceea ce trebuie subliniat este că amânarea achitării consumului cu până la 6 luni, la cerere, se poate face doar de către consumatorii vulnerabili și fără costuri suplimentare, adică penalități. Acest lucru înseamnă că daca ai consumat curent de 90 de lei pe luna, peste jumătate de an va trebui să achiți 540 de lei.

Consumatorii vulnerabili sunt încadrați în 4 categorii de risc: din motive de venit, din motive de vârstă (pensionarii), din motive de sănătate (cei care au nevoie de aparate medicale electrice pentru a rămâne în viață sau pentru menținerea stării de sănătate, au probleme psihice, deficiențe locomotorii, de vedere sau de auz) și ca urmare a faptului că au gospodării aflate în zone izolate (situate în afara localităților și neconectate la rețelele de utilități, iar locatarii se încadrează și în categoria consumatorilor vulnerabili din motive de venit).

Consumatorii vulnerabili din motive de venit vor fi cei cu venit mediu net lunar de cel mult 1.386 lei/persoană în cazul familiilor și de 2.053 lei în cazul persoanelor singure.

Amânarea plăţii facturilor şi plafonarea preţurilor la energie ar avea consecințe negative

Specialiştii în domeniu consideră că amânarea plăţii facturilor şi plafonarea preţurilor la curent si gaze ar avea consecinte negative în lanţ.

„Plafonarea preţului sau amânarea plăţii facturilor de către consumatori, desi pe perioada aplicarii pot constitui un sprijin aparent pentru consumatorii carora li se vor aplica, nu sunt cele mai potrivite şi benefice, deoarece acestea vor crea efecte nocive, în lanţ, după aplicare.

Spunem acest lucru deoarece consumatorii care îşi vor amâna obligatiile de plată a energiei electrice si/sau a gazelor naturale din perioada următoare, vor ajunge în situaţia de a acumula sume mari de plată care se vor adauga consumului anului viitor.

În plus, am văzut cu toţii că o astfel de măsură, de amânare a plăţii facturilor, care s-a aplicat pe perioada stării de urgenţă, nu a rezolvat situaţia. Din contră, a condus la reeşalonări la plată pentru consumatori şi mari dificultăţi de cash flow pentru furnizori.”, au explicat reprezentanţii Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER).

Pe de altă parte, economistul Dragos Cabat a declarat, pentru adevarul.ro, că programul de liberalizare a preţului la energie este o decizie convenită de România ca membru al UE, însă implementarea acestei a doua etape de liberalizare a preţurilor a fost facută greşit.

„Pentru o liberalizare de succes era necesar să existe o concurenţă reală între furnizorii de energie, deoarece furnizorii au în relaţia cu consumatorii individuali o pozitie de forţă. Chiar dacă teoretic consumatorii pot migra cu uşurinţă de la un furnizor la altul, în realitate acest lucru nu s-a întamplat.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) avea un rol crucial pentru crearea unei pieţe real competitive, informarea consumatorilor şi reglementarea pe principii corecte concurenţial; nu şi-a îndeplinit acest rol ANRE.”, a menionat economistul.

Acesta consideră că plafonarea preţului la energie sau amânarea plăţii facturilor „sunt măsuri politicianiste cu iz populist care încearcă să repare puţin din erorile implementării deficitare a liberalizării.”

Plafonarea şi amânarea sunt două măsuri care au efect diferit

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliţă, a declarat că plafonarea şi amânarea sunt două măsuri care au efect diferit, atât asupra consumatorului cât şi a furnizorului, potrivit adevarul.ro.

„Plafonarea este o acţiune care ajută în mod teoretic, adică dacă totul se desfăşoară aşa cum a fost gândit de legiuitor, ajută şi consumatorul şi furnizorul. Consumatorul o să aibă nişte facturi puţin mai mici decât le are în prezent, furnizorul o să încaseze banii pe care ar fi trebuit să-i plătească consumatorul, dar îi plăteşte statul.

Amânarea, din punctul meu de vedere, creează dificultăţi pentru ambele părţi. Pentru furnizori este în momentul în care se realizează o amânare. Când nu-i mai vin banii de la consumator, el trebuie să-şi aducă alte resurse, să merargă la bancă şi să-şi ia nişte împrumuturi pentru a putea să-şi continue activitatea.

Chiar dacă cineva nu-i plăteşte gazul natural sau energia electrică, el trebuie să plătească mai departe. Si pentru consumator problema este una foarte dificilă pentru că nu se întâmplă nimic altceva decât că acesta nu plăteşte astăzi 300-500 de lei, dar o să plătească mai mult când se termină acea perioadă de aplicare a măsurii, de şase luni.

Deci amânarea nu este din punctul meu de vedere un element care să favorizeze nici consumatorul, nici furnizorul. Este în schimb o măsură mai populistă din perspectiva politicienilor, pentru că implică mai puţin prezenţa statului. El cumva dând soluţia şi retrăgându-se. Spre deosebire de plafonare unde trebuie să vina şi să contribuie activ cu banii ca diferenţă între ceea ce nu plăteşte consumatorul şi ceea ce cere furnizorul.”, a conchis Dumitru Chisăliţă.

Ce prevede legea

Pentru perioada 1 noiembrie 2021 - 31 martie 2022 se stabileşte o schemă de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale pentru clienții casnici, IMM-uri, cabinete medicale și alte profesii liberale, microîntreprinderi, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale; spitale publice și private; unităţi de învăţământ publice și private; ONG-uri, precum și unități de cult.

Schema de sprijin prevăzută cuprinde următoarele măsuri:

a) pentru clienții casnici - acordarea unei compensații unitare în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice și în valoare de cel mult 33% din valoarea componentei prețului gazelor naturale din contractul de furnizare al clientului beneficiar, în cazul gazelor naturale;

b) pentru toţi operatorii economici, clienţi finali, din celelalte categorii, pentru fiecare loc de consum: exceptarea, în cazul energiei electrice, de la plata contravalorii tarifelor reglementate, respectiv tariful de introducere/extragere din rețea, tariful de distribuție, tariful de servicii de sistem, tariful de transport, precum și de la plata certificatelor verzi, contribuției pentru cogenerare de înaltă eficiență şi accizei. /exceptarea, în cazul gazelor naturale, de la plata contravalorii costului de transport, tarifului de distribuție și accizei.

Limita maximă a consumului pentru toată perioada de aplicare a măsurilor este:

a) 1500 kWh energie electrică, alocat în transe lunare;

b) echivalentul în kWh a 1000 m3 de gaze naturale la un factor de conversie de 10.6 kWh per m3.

La limitele prevăzute se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului de maximum 10%.

În perioada aplicării prezentei ordonanțe, prețurile la energie electrică și gaze naturale se plafonează, pentru clienții casnici, după cum urmează:

a) prețul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 1 leu/kWh, din care componenta de preț a energiei electrice va fi în valoare de maximum 0,525 lei/kWh;

b) prețul final facturat al gazelor naturale se plafonează la cel mult 0,37 lei/kWh, din care componenta de preț al gazelor naturale va fi în valoare de maxim 0,250 lei/kWh.

Prețul de referință al energiei electrice este de 0,68 lei/kWh și include tarifele reglementate pentru servicii de rețea, contribuția pentru cogenerare de înaltă eficiență, contravaloarea certificatelor verzi, acciză și TVA, aplicabile la data de 30 octombrie 2021.

Preţul de referinţă al gazelor naturale este de 125 lei/MWh şi nu include TVA, taxe și tarife reglementate, tarife de înmagazinare, precum și acciza, aplicabile la data de 30 octombrie 2021.

Pe întreaga perioadă de aplicare a dispoziţiilor Ordonanței de urgență nr. 118/2021, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, la cererea debitorului, client final din categoria consumatorilor vulnerabili, aşa cum aceasta este definită în Legea nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, se suspendă obligaţia de plată a facturilor la energie electrică şi gaze naturale, pentru o perioadă cuprinsă între minimum o lună şi maximum şase luni, fără costuri suplimentare pentru acesta.”

Citeste si:

Aplicaţie lansată de un start-up românesc pentru a economisi la cumpărăturile de alimente

Startup-ul românesc bonapp.eco lansează aplicaţia care îşi propune să combată risipa de alimente şi prin care consumatorii economisesc până la 80% la achiziţia de produse alimentare....

Cum plătești mai puțin la energie electrică. Şapte paşi simpli decisivi în micşorarea semnificativă a facturii

Preţul energiei electrice se află într-o continuă evoluție pe linie ascendentă iar statisticile arată că situaţia nu se va îmbunătăţi prea curând. Te-a alarmat costul facturilor...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă