Cât este alocația pentru hrana unui bolnav de Covid-19 la "Marius Nasta" / Beatrice Mahler: "Mult sub nevoia reală a unui pacient"

2 săptămâni in urmă 5

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că banii alocați unității medicale pentru hrana bolnavilor sunt foarte puțini, fiind insuficienți pentru nevoile reale ale pacienților.

”Consider că și la noi la Institutul Marius Nasta, costurile celor trei mese zilnice sunt din păcate extrem de reduse conform alocării bugetare( HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienților”, scrie Mahler pe Facebook.

Potrivit acesteia, ”un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are și diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză. ”

”La Institutul Marius Nasta avem bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructura pe care am modernizat-o, și măcar astfel din acest punct de vedere putem să ne gospodărim cât mai eficient conform banilor alocați. Deși la Marius Nasta suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, DA, din păcate alocația pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID și nu numai!”, mai scrie ea pe Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă