Cât durează imunitatea oferită de vaccinul anti-COVID-19. Răspunsul lui Raed Arafat

1 lună in urmă 1

Imunitatea dată de vaccinul anti-coronavirus ar dura minimum 6-8 luni, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, la Digi24. Iar durata se prelungește pe măsură ce timpul trece și testele continuă să arate că imunitatea încă există în cei care au fost vaccinați.

„La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte, știm acum că, cu cât crește timpul, imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate”, a explicat Raed Arafat la Digi24.

Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum, înseamnă că timpul se prelungește. Deci la acest moment, chiar vreo 6-8 luni, deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – «Atenție, că a scăzut!»

Raed Arafat, șeful DSU:

„Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. La acest moment, cam asta putem zice pentru că nimeni nu poarte să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani, pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni”, a mai precizat Raed Arafat.

„Din cauza asta spunem că analiza pe durata imunității, dovada ei este trecerea timpului și testele care se fac pe cei care au participat la studii și care, din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a subliniat șeful DSU.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă