Cât detergent trebuie să pui, de fapt, în maşina de spălat. Greşeala majoră pe care o fac mulţi români

1 lună in urmă 21

Cât detergent trebuie să pui în mașina de spălat. Dacă nu știi acest amănunt multe lucruri se pot întâmpla: rămân pete albe, pete care nu se spală, poate să rămână un miros neplăcut de la haine sau mașina de spălat se poate defecta.

Prezentarea compartimentelor containerului mașinii de spălat

Mai întâi să începem prin prezentarea mașinii de spălat sau, mai bine zis, a containerului pentru detergent al acesteia, care este împărțit în trei compartimente. Cel mai mic dintre ele este marcat cu simbolul ”floare” sau ”steluță”. Trebuie să știi că acest compartiment este dedicat balsamului de rufe.

Celelalte compartimente sunt marcate fie cu cifre romane (I și II), fie cu literele A și B. În compartimentul marcat cu litera A sau I, detergentul se pune numai dacă setezi programul ”prespălare” sau ”înmuiere”. Pentru spălarea intensivă, trebuie să pui deci detergentul în compartimentul B II. De obicei, acest compartiment este cel mai mare ca volum, cu toate că unii producători fac ambele compartimente pentru deterget la aceeași mărime.

Dacă folosești detergent lichid, modul de utilizare depinde de consistența și concentrația acestuia. Astfel, producătorii recomandă ca detergenții lichizi să fie puși în același container cu cel praf pentru spălare intensivă.

Dacă acesta este vâscos, atunci trebuie să îl torni direct în cuvă, altfel va ajunge în apa pentru clătire. Unele geluri au un dozator special. În acest caz, detergentul poate fi pus în cuva mașinii tot cu acest dozator din plastic. În spălării, gelul se va spăla în totalitate de pe pereții capacului.

Apoi, balsamul de rufe ce are o consistență foarte densă poate fi diluat cu apă, iar produsele pentru îndepărtarea petelor trebuie turnate în containerul pentru detergent în compartimentul pentru prespălare (A sau I).

Cât detergent trebuie să pui, de fapt, în maşina de spălat

De asemenea, producătorii unor detergenți, mai ales pentru spălarea hainelor pentru copii, recomandă să pui detergentul nu în container, ci direct în cuvă. Nu uita însă, înainte de a folosi o nouă marcă de detergent, citiți cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj.

Mașinile de spălat autmat sunt destinate pentru detergenții care nu fac multă spumă, dar chiar și cu utilizarea unor astfel de detergenți este posibil să se facă multă spumă, iar asta se întâmplă când exagerezi cu doza de detergent. Astfel, ține cont de următorul sfat: doza standard pentru spălarea hainelor – 1 lingură de detergent pentru 1 kg de rufe uscate. Astfel, dacă mașina de spălat are capacitatea de 5 kg, dar o umpli doar pe jumătate, 2-3 linguri de detergent vor fi suficiente.

The post Cât detergent trebuie să pui, de fapt, în maşina de spălat. Greşeala majoră pe care o fac mulţi români appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă