Cât de toxic este, de fapt, ketchup-ul! Specialiștii trag semnalul de alarmă după ce au examinat 14 produse diferite

1 săptămână in urmă 27

Cât de toxic este, de fapt, ketchup-ul! InfoCons a venit cu un studiu ce are la bază etichetele produselor tip ketchup marcă proprie ce se regăsesc pe piața din România.

Nu mai puțin de 14 de produse de la Carrefour, Lidl, Auchan, Profi, Kaufland, Selgros, România Hypermarche și Penny Market.

Astfel, 71,42% din produsele care au făcut obiectul acestui studiu, au ca ingredient principal apa. Ingredientele sunt menționate pe eticheta în ordine descrescătoare, astfel că primul ingredient menționat pe etichetă se află în cea mai mare cantitate.

57,14% din produsele studiate au al doilea ingredient zahărul sau siropul de glucoză.

Totodată, 42,85% din produse nu menționează proveniența ingredientului principal, deși aceasta trebuie menționată obligatoriu conform Regulamentului 1169/2011.

Care sunt aditivii regăsiți în ketchup

Sorbatul de potasiu (E202)- este un aditiv alimentar din categoria conservanților. Pentru uz industrial se obține prin procedee chimice, fiind sarea de potasiu a acidului sorbic E 200.

Benzoat de potasiu (E211)- Aditiv alimentar din categoria conservanților chimici, prezent în mod natural în fructe sub formă de boabe, ciuperci, scorțișoară, cuișoare etc.

Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale.

Valoarea energetică este cuprinsa între 66 kcal și 117 kcal.
Cantitatea de grăsimi variază între 0g și Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 0g și Cantitatea de zaharuri de până la 23g.
Cantitatea de glucide se situează între 16,2g și 27g.

-85% din produsele analizate conțin fibre.
-100% din produse au mai puțin de 5 grame de proteine/100g. Cantitatea de proteină se situează între 0g și 2.3 g pentru produsele studiate.
-85% din produse au avut mai mult de 2g de sare în compoziție. Cantitatea de sare din produsele studiate s-a situat între 1.75g și 2.69g.

”Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi”, scrie InfoCons.

Citește și: Vine criza alimentară! În două luni de zile În supermaketuri nu va mai fi DELOC carne de porc sau de pasăre din România! Motivul ireal! Producătorii sunt disperați după aflarea acestei vești!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă