Cat de solicitata este linia de metrou din Drumul Taberei. Traficul, de trei ori mai mic decat pe tronsonul Eroilor-Preciziei

2 luni in urmă 8

Bucurestenii nu se inghesuie sa circule cu metroul pe noua linie din Drumul Taberei. Datele de trafic obtinut de Ziarul Financiar arata ca pe noua linie circula saptamanal intre 30.000 si 50.000 de persoane. Potrivit sursei amintite, fata de tronsonul Eroilor-Preciziei, traficul este de circa trei-patru ori mai mic, desi pe magistrala 5 sunt zece statii de metrou, iar pe Eroilor-Preciziei sunt sase statii.

Potrivit sursei amintite, de la inaugurarea de pe 14 septembrie 2020 si pana la jumatatea lunii februarie 2021, cele mai aglomerate pentru metroul din Drumul Taberei au fost primele saptamani, cand traficul a depasit 60.000, chiar si 64.000 de calatori pe saptamana. Media saptamanala de calatori pe magistrala din Drumul Taberei, de la inaugurare pana acum, este de circa 46.900 de persoane. Pentru acelasi interval, pe tronsonul Eroilor-Preciziei, media este de 184.100 de persoane, arata Ziarul Financiar.

Sursa citata arata ca un dezavantaj al noii magistrale este acela ca metroul nu leaga cartierul de zona corporate a Bucurestiului, adica Aurel Vlaicu - Pipera, pentru a ajunge la cladirile de birouri din Pipera fiind nevoie ca un calator sa schimbe metroul la Eroilor, dar si la Piata Unirii.

Citeste si:

Autostrada de 440 de kilometri care ar urma sa fie terminata pana in 2024. "Lucrarile ar trebui sa dureze doi ani in zona usoara"VIDEO Sotia criminalului de la Onesti a fost retinuta pentru 24 de ore. Femeia este acuzata de complicitate la lipsire de libertateParlamentar PNL, despre deputatul PSD Daniel Ghita, fost luptator K1: Avem un Sosoc si in Camera Deputatilor! Cand nu doarme, face circ!Povestea impresionanta a lui Adrian Krainer, profesorul care a gasit leac contra unei boli mortale. Are origini romane si e printre favoritii la premiul NobelVIDEO Imagini spectaculoase cu lotul 1 al autostrazii Pitesti-Sibiu. "Constructorul austriac Porr avanseaza intr-un ritm sustinut"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă