Cât de sincer e Roger Federer! "Ştiu că ar trebui să fiu pe locul 800". Zverev a contestat vehement clasamentul

1 lună in urmă 13

  • Liga 1: FC Botoșani - CFR Cluj, marți, 20:30, Digi Sport 1

  • Serie A: Lazio - Torino, marți, 21:30, Digi Sport 4

Însă recunoşate că absenţa atât de lungă de pe terenuri ar fi trebuit să-l trimită pe la locul 800, nu să rămână pe locul 8.

Este al doilea turneu pentru Federer în 2021, după cel de la Doha, unde a fost învins în sferturile de finală de Nikoloz Basişashvili, din Georgia, scor 6-3, 1-6, 5-7).

La Geneva, Roger îl va înfrunta pe Pablo Andujar, astăzi, în turul secund.

Federer recunoaşte că pauza lungă trebuie să-l trimită până la locul 800 în clasamentul ATP

Știu că ar trebui să mă aflu pe locul 800 în clasament, deoarece nu joc nimic de atâtea  luni. Oricum, dacă genunchiul și condiția mea fizică nu sunt sută la sută, nu voi putea rămâne acolo pentru totdeauna. Dacă pot fi sută la sută și joc bine, atunci va însemna că sunt mai bun decât numărul 800.

Ce pot să spun este că în aceste două luni de după Doha am câștigat în forţă, rezistență și flexibilitate", a declarat Roger Federer, citat de AS.com.

Programul lui Roger Federer, dacă totul merge bine: Geneva, Roland Garros, Halle, Wimbledon

„Am avut mai multe opțiuni pentru a organiza acest mic tur pe zgură, deși aș fi putut să omit complet. Cu toate acestea, am simțit că sunt gata să joc turnee din nou. Geneva este mai mult decât un mic test. Am în față Geneva și Roland Garros, două turnee menite să mă readucă pe drumul cel bun. Jocurile vor fi ca niște sesiuni de antrenament, dar la un nivel privilegiat.

Sincer, m-am gândit mult la întoarcere, au existat conversații lungi cu echipa mea pentru a afla dacă cel mai bine este să concurez pe zgură sau nu. Chiar am studiat opțiunea de a sări peste Roland Garros.

În cele din urmă, cea mai bună idee a fost să venim la Geneva și apoi să mergem la Paris. Dacă totul merge bine, următoarele turnee vor fi Halle și Wimbledon, deja pe iarbă. Vom vedea cât îmi trebuie să ajung la nivelul pe care îl doresc”, a mai declarat Federer.

Zverev a contestat vehement ierarhia ATP care l-a păstrat pe Federer în top

Alexander Zverev a criticat modul în care este slabilit clasamentul ATP, după declaraţia făcută la jumătatea lunii martie, germanul l-a depăşit pe Roger şi a urcat pe locul 6.

"Sunt cel mai mare fan al lui Roger, dar nu îmi este clar, de ce e el în fața mea în clasament, asta nu pot să înțeleg. Nu a jucat mai bine de un an și chiar și așa stă mai bine în clasament decât mine.

Am jucat o finală de Grand Slam, la Australian Open am ajuns în semifinală, am jucat o finală de Masters 1000, dar toate astea au fost degeaba în clasament. Nu e corect și mi se pare un dezastru actualul sistem de calcul din clasament", a declarat Alexander Zverev în luna martie.

Clasament ATP în timp real

Etichete: roger federer , clasament atp , alexander zverev
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă