Cât de posibilă este fuziunea liberalilor cu partidului înființat de Băsescu: ”PNL nu vrea decâ desfiinţarea PMP”

1 săptămână in urmă 19

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 19:40

32 citiri

 ”PNL nu vrea decâ desfiinţarea PMP”

Partidul Mișcarea Populară a reacționat marți, 11 ianuarie, după declarațiile purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, privind o posibilă fuziune a celor două partide.

”În legătură cu declaraţiile recente ale purtătorului de cuvânt al PNL, domnul Ionuţ Stroe, PMP doreşte să facă următoarele precizari:

- Partidul Mişcarea Populară nu recunoaşte vreun rol de integrator al PNL în ceea ce priveşte unitatea dreptei

- Partidul Mişcarea Populară, prin deciziile structurilor colective statutare, a decis conturarea unei colaborări cu PNL pe proiecte concrete, dar PNL nu doreşte altceva decât desfiinţarea PMP pentru a-şi face loc în mod fraudulos pe dreapta eşicherului politic de la Bucureşti”, a transmis partidul în mesajul postat marți seară pe Facebook.

Reacția vine după ce Stroe a anunţat că a fost decisă în şedinţa BPN comisia de negociere care va dialoga cu ALDE în vederea unei fuziuni, care va fi condusă de Dan Vîlceanu și că partidul este în discuţii şi cu PMP.

”S-a stabilit, astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, componenţa comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei, acesta este şi motivul pentru care începem demersurile de dialog politic cu ALDE. Comisia de negociere va fi condusă de secretarul general, Dan Vîlceanu, şi îi are în componenţă pe Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuma şi Falcă Gheorghe”, a spus Stroe la finalul şedinţei BPN al PNL.

El a confirmat şi că există un ”progres evident” al discuţiilor cu PMP.

”Probabil că în curând vom avea şi decizii în acest sens, doar că în momentul de faţă nu vă pot da detalii în legătură cu aceste discuţii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Citeste si:

 ”Putem avea tăria şi voinţa politică de a lua decizii şi mai îndrăzneţe”

Marcel Ciolacu a salutat marți, 11 ianuarie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă pentru sprijinirea consumatorilor casnici, în contextul majorării prețurilor la energie. Liderul PSD...

Câți români au beneficiat de compensarea și plafonarea facturilor la energie în decembrie. Furnizorii care nu au respectat legea riscă ridicarea licenței

80% din consumatorii casnici au beneficiat de compensare şi plafonare la facturile de energie electrică şi în jur de 60% la cele la gaze naturale în decembrie 2021, a declarat marți, 11...

Adevarul.ro

DigiSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă