Cât de GRAVĂ este infecția provocată de Omicron în cazul persoanelor NEVACCINAȚE - Rezultate STUDIU

1 săptămână in urmă 16

 Pixabay Sursa foto: Pixabay

Persoanele nevaccinate infectate cu varianta Omicron a COVID-19 ar putea fi mai puțin predispuse la forme grave de boală sau la deces decât în cazul variantelor anterioare ale coronavirusului, se arată într-un studiu sud-african.

VINERI, 14 IANUARIE 2022, 13:31

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: REALITATEA.NET

Studiul, realizat de Institutul Național de Boli Transmisibile (NICD) din regiunea Western Cape, care nu a fost încă revizuit de alți cercetători, a comparat aproximativ datele în caul a 11.600 de pacienți din primele trei valuri COVID-19 cu aproximativ 5.100 din valul determinat de Omicron, care a început în noiembrie, relatează Reuters.

"În valul determinat de Omicron, rezultatele severe ale COVID-19 au fost reduse în principal datorită protecției conferite de infecția anterioară și/sau de vaccinare, dar virulența intrinsecă redusă poate fi responsabilă pentru un risc mai mic cu aproximativ 25% de spitalizare severă sau de deces în comparație cu Delta", se arată în studiul citat.

Studiul vine în condițiile în care răspândirea fulminantă a variantei Omicron la nivel global a avut tendința de a provoca o boală mai puțin gravă și, proporțional, mai puține internări în spital și decese, decât variantele anterioare.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă