Cât de eficient este vaccinul de la Moderna. Studiile au scos la iveală noi date. Se fac teste clinice pentru o nouă formulă antiCOVID

2 luni in urmă 28

Cât de eficient este vaccinul de la Moderna. Potrivit unor teste clinice efectuate pe mii de persoane, eficienţa vaccinului este de 93% la şase luni de la vaccinarea cu a doua doză, a anunţat Moderna într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor din trimestrul al doilea.

”Suntem mulţumiţi de faptul că vaccinul nostru împotriva covid-19 prezintă o eficienţă de durată, de 93%, timp de şase luni, însă recunoaştem că varianta delta este o nouă ameninţare importantă, iar astfel este necesar să rămânem vigilenţi”, anunţă, citat într-un comunicat, CEO-ul Moderna Stéphane Bancel.

Compania testează mai multe versiuni ale unei doze de rapel, în vederea creşterii protecţiei imunitare împotriva variantelor SARS-CoV-2. Este vorba despre o treia doză a vacinului iniţial, o nouă formulă care are la bază varianta sud-africană (beta) a SARS-CoV-2 şi o doză care conţine în părţi egale vaccinul iniţial şi noua formulă.

Cele trei vaccinuri-candidat ”au declanşat o producţie robustă de anticorpi” împotriva variantei indiene (delta) şi împotriva variantelor braziliană (gamma) şi sud-africană (beta), anunţă Moderna. Rezultatele acestor teste – aflate în faza 2 – au fost trimise la publicare unei reviste ştiinţifice, precizează compania. Moderna, care a cerut o autorizare completă a vaccinului său în Statele Unite, a anunţat că ea consideră că a trimis în august toate informaţiile în vederea obţinerii acestei autorizaţii definitive a vaccinului său.

Citeşte şi: Vaccinul anti-COVID al Moderna pentru copii, aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului. Vârsta minimă la care poate fi făcut serul
România va administra și tinerilor de peste 12 ani vaccinul produs de compania Moderna, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

„Din data de 2 august, în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. În aceste zile, se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat undă verde, pe 23 iulie, pentru ca vaccinul anti-COVID produs de Moderna să poată fi folosit pentru copiii cu vârste între 12 şi 17 ani.

Citeşte şi: Vaccinurile Pfizer și Moderna, eficiente împotriva variantei indiene a coronavirusului. Anunţ de ultimă oră al Agenţiei Europene a Medicamentului
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă