Cât de des trebuie spălată faţa de pernă, de fapt. Greşeala mare făcută de românce

5 zile in urmă 19

Gospodinele știu cât de important este fiecare detaliu. Curățenia se face des în casele românilor, mai cu seamă dacă în locuință există copii mici sau animale de companie. Specialiștii susțin că aceasta trebuie făcută fără grabă pentru ca niciun detaliu să nu scape. Lenjeria de pat și fețele de pernă trebuie să fie schimbate periodic pentru că pe ele se adună bacterii, dar se și murdăresc. Cât de des trebuie băgate acestea la mașina de spălat? Multe doamne fac o greșeală uriașă când vine vorba despre asta.

Truc pentru gospodine: cât de des trebuie să speli fețele de pernă

Curățenia este extrem de importantă pentru gospodine. Aceasta te ajută să te simți bine în propria locuință, dar și să rămâi în continuare sănătos. Toată lumea cunoaște senzația superbă pe care ți-o oferă o față de pernă curată, frumos mirositoare și călcată după o zi obositoare de muncă.

Medicii recomandă să o schimbi de cel puțin trei ori pe săptămână, dar ideal ar fi să o pui la spălat zilnic. Desigur că pentru a face asta este nevoie să ai câteva dubluri de care poți să te folosești. Fața de pernă intră în contact direct cu tenul tău, dar și cu părul.

Acestea sunt pline de sebuum, dar și de impurități care rămân mai apoi în materialul pe care dormi. Poți să eviți astfel să ai probleme grave sănătate sau probleme cu tenul. Specialiștii îți recomandă să îți cumperi cel puțin două seturi pe care să le folosești prin rotații, timp în care unul din ele este la curățat.

Cât de des trebuie să schimbi lenjeria de pat?

După o zi lungă, senzația de relaxare pe care ți-o dă o lenjerie de pat curată este greu de înlocuit. Din păcate, unii oameni nu sunt atenți la astfel de detalii și nu schimbă lenjeria de câte ori ar fi nevoie. Toate obiectele tale în care îți faci somnul de frumusețe sunt pline de bacterii, praf, urme de transpirație, salivă, piele moartă, urme de cosmetice și uleiuri.

Experții susțin că aceasta trebuie să fie dată la curățat cel puțin o dată pe săptămână. Gospodinele știu că este nevoie să o spele la o temperatură de 60 de grade Celsius. Truc util: spală lenjeria albă sau în culori deschise în apă fierbinte pentru a ucide microbii, mai ales în sezonul rece. Lenjeria de pat în culori închise este nevoie să fie spălată în apă rece pentru a evita decolorarea.

The post Cât de des trebuie spălată faţa de pernă, de fapt. Greşeala mare făcută de românce appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă