Cât costă WC-urile Băncii Naționale a României? Suma FABULOASĂ din contract 

2 săptămâni in urmă 32

Toalete BNR Toalete BNR

Toaletele care urmează să fie utilizate de Mugur Isărescu au costuri halucinante. Modernizarea bideurilor de la BNR costă cât extinderea unui ambulatoriu de spital, cât canalizarea dintr-o comună sau cât construcția unor blocuri sociale dintr-un oraș mediu din România. O investigație romanialibera.NET scoate la iveală detalii halucinante!

MARŢI, 04 MAI 2021, 12:08

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Înainte de sărbători, oficialii BNR au anunțat câștigătorul contractului de modernizare a toaletelor din sediul central al instituției. Contractul este fabulos. BNR plătește 7,3 milioane de lei pentru a moderniza grupurile sanitare.

„Executarea de lucrări de renovare si servicii de arhitectură în vederea modernizării și îndreptării neconformităților existente în prezent la nivelul grupurilor sanitare din imobilul BNR din str. Doamnei nr. 8, respectând normele tehnice în vigoare pentru a putea asigura o funcționalitate conformă cu necesitățile actuale ale sediului central al BNR”, se arată în anunțul postat de Banca Națională a României.

BNR nu se uită la bani

Oficialii BNR nu se uită la bani atunci când este vorba despre bideurile instituției. Astfel, anunțul de participare la licitație a fost astfel structurat încât să nu conteze foarte mult prețul.

40% din punctele obținute de participanți au ținut cont de perioada de garanție și de termenul de execuție. Practic, firmele care au oferit un preț mic dar un termen de execuție mai mare au avut de pierdut în fața celor care au declarat că termină lucrările mai repede. 

Strategia pentru înlocuirea WC-urilor

Banca Națională a României a întocmit o „strategie aferentă procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică de lucrări având ca obiect modernizarea grupurilor sanitare în sediul BNR”. Documentul a fost întocmit și revizuit de Laurențiu Vasilescu. 

Același document arată că nu a fost realizată o consultare a pieței înainte de lansarea licitației. Estimarea inițială a costurilor a fost de 7,7 milioane de lei. 

Citește întreaga investigație explozivă pe romanialibera.NET

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă